Wales 2011

Dinsdag 2-8 Llangollen en Bala


Het weer is niet heel erg best bij het opstaan en we waren aan een rustdag toe. We besluiten daarom weer een tourtje te doen, dit keer richting het oosten naar Llangollen. Het moet een mooi dorpje zijn. Het is iets meer dan een half uur rijden en de route is mooi. In Llangollen blijkt het lastig parkeren gezien de drukte maar even buiten het centrum vinden we een plekje. We lopen het dorpje in en bekijken alle winkeltjes.

Onderweg hebben we wel enige moeite met het uitspreken van enkele winkelnamen….

Er is ook een stationnetje waar een oude stroomtrein rijdt en een flinke brug over de rivier. Ik koop nog een mooie Keltische hanger en we halen er lamsvlees en boontjes voor het avondeten.

Het is een koddig plaatsje. Half op de heuvel die het dorp overschaduwt vinden we een kanaal met heuse trekschuiten. Je kunt je hier rond laten varen met een paard er voor.

Langs dit watertje lopen we naar de parkeerplaats terug.

We besluiten nog een de-tour te maken langs Bala. Op de kaart aangeduid als picturesque en de route er heen als scenic. Nu is de route best aardig maar het stadje stelt teleur. Een paar leuke gebouwen en een standbeeld dat voor de verandering eens niet van Willem de Zwijger is, maar het totaalbeeld is nogal troosteloos.

We vinden Betws-y-Coed veel mooier maar die heeft de aanduiding picturesque niet. Vreemd.

De route van Bala naar Betws-y-Coed vinden we ook echt prachtig maar die is dus ook niet aangeduid als scenic. Nou ja, we moeten die kaart dus maar niet te serieus nemen wat dit betreft!

Op de camping genieten we van de lamsrollen van de bbq en de groente.

De lucht klaart op en we hebben een prachtig schouwspel als uitzicht.

In gesprek met medekampeerders na de afwas komt naar voren dat het morgen wel eens de perfecte dag kan zijn om de Snowdon te beklimmen. We besluiten dan ook maar de wekker te zetten en op tijd naar bed te gaan om uitgerust en mooi vroeg op de Pen-y-Pass te staan!