Wales 2011

Maandag 1-8 Betws-y-Coed


Vandaag wilden we naar Betws-y-Coed lopen om de vele outdoor shops en souvenir winkels te bekijken. Vanaf de camping is het ongeveer 5km lopen dus goed te doen.

We lopen de camping af naar de A5 en nemen eerst een kijkje bij de Conwy falls er pal tegenover.

Het is een mooi spektakel.Via een draaihek wat na 50p inworp open gaat kun je er heen lopen. Het is een best hoge waterval en het water valt er 2 kanten op. Alleen ligt het ding nogal rottig, waardoor fotograferen nogal bewerkelijk is…

Het loopt er verder dood dus lopen we weer terug naar de A5 en volgen die zo’n 100meter naar een wandelpad. Dit pad gaat onder de A5 en boven de rivier langs. Het loopt eerst door een mooi bos en daalt langzaam af naar weideland en langs de Fairy Glenn. Daarna komt het pad uit op de verharde weg en nemen we de meest rustige weg langs de rivier naar Betws-y-Coed.

Via een bospaadje en over het spoor komen we in het dorp uit en bezoeken we de vele outdoor shops. De schade: Son => 1 wandelbroek, 1 fleecevest, 1 Keltische haarspeld, 1 Goretex packlight jasje. Thijs => 1 wandelshirt, 1 Goretex Preformance jas. Verder nog 2 mooie Keltisch gegraveerde shotglaasjes en een Penderyn proefverpakking met 3 miniatuurtjes.

Bij de oude brug en watervalletjes midden in het dorp nuttigen we een flinke portie fish ‘n chips. Boh wat vult dat spul, ik kreeg het lang niet op!

In een uur lopen we de zelfde route weer terug naar de camping ondanks de vollere tassen.

Ik rij nog even naar Llanwrst om de Coop te zoeken en doe daar boodschappen. Het is best nog een grote winkel, al is hij niet zo groot als de Tesco, maar het is maar 12 minuutjes rijden. Handig!

Dankzij de fish ‘n chips hebben we verder geen echte honger meer dus we doen het met wat te snoepen en lezen de rest van de avond.