Wales 2011

Vrijdag 29-7 Touren door Snowdonia National Park en Anglesey


Wat een stilte! Het is hier ‘s nachts zó stil, oorverdovend!

We worden op tijd wakker. Het weer is niet heel erg mooi, de lucht zit dicht, maar droog en niet koud. Ik laat Sam uit en we zetten koffie. Aangezien Thijs gister zijn enkel flink heeft verstuikt (oude handbal-blessure) maken we van de gelegenheid gebruik rond te touren. In de AA-leisure guide die we van Taco en Esther hebben gekregen staat een mooie route van 95 km.

We volgen de A5 door Betw-y-Coed richting Capel Curig waar we bij 2 meertjes even stoppen voor foto’s. Het is prachtig ruig en het doet ons aan Schotland denken.

We rijden verder om de A4086 te nemen, de Pass of Llanberis door. Het is een prachtige route door de pas aan de voet van de Glyder Fawr en Crib Goch. De toppen zelf zijn door de wolken niet te zien. In de kloof tussen de bergen en in Llanberis stoppen we weer voor wat foto’s.

We vervolgen onze weg naar Caernarfon en richting Bangor. Hier ontdekken we de 1e Tesco, handig! We rijden het plaatsje in en lopen er door. Maar er is, ondanks een paar aardige gebouwen en panden echt niets te beleven en het geheel is aardig troosteloos.

We besluiten een kleine de-tour van de route uit het boekje te nemen en rijden naar Holyhead op Anglesey. We nemen een muffin en cappuccino bij de jachthaven, in het zonnetje en met uitzicht op de veerdienst naar Ierland, en rijden dan langs de kust weer richting Bangor.

Bij de Menai Strait komen we weer op de A55 en we rijden die verder af richting Conwy. Het is een prachtige route langs de zee en aan de voet van (en soms dóór) de bergen.

Bij Conwy zou ook ergens nog een Tesco’s moeten zitten maar die kunnen we niet vinden. Puur toevallig komen we wel een ASDA tegen dus de boodschappen zijn wel binnen.

Via de B5106 rijden we terug naar Betws-y-Coed door het dal van de rivier de Conwy.

Het is dan ook inmiddels 3 uur, het is een lange, mooie rit geweest en tijd om bij de tent te relaxen.

Uiteraard was het slim geweest als we op de Tomtom de Tesco’s benzinestation hadden opgezocht, maar dat bedachten we pas toen we terug waren. Maar goed, morgen kunnen we daar als nog heen dus, toch fijn om te weten waar de grootste super is en waar we relatief betaalbaar kunnen tanken.

We eten op tijd, doen een spelletje en liggen er om 21.45 al in!