Wales 2011

Zaterdag 30-7 Llyn Idwal


Ik was al vroeg wakker. Erg vroeg… Om half 7 zat ik al het verhaaltje van gister te schrijven. Het was prachtig weer. Zon, mist en een ontwakende camping.

We hebben een redelijk Engels ontbijt met bacon en worstjes op brood en kunnen op tijd op pad voor de 1e wandeling. Het wordt wandeling nr 18 uit 50 Walks in Snowdonia & North Wales. 6 Jaar geleden in Cornwall hebben we met veel plezier gewandeld uit 50 Walks in Cornwall, dus we zijn benieuwd.

We rijden langs de A5, voorbij Capel Curig en parkeren bij Idwal Cottage. Het is een mooi ruig gebied tussen de bergen en er vliegt een ravenpaar over.

Het pad begint achter het toiletgebouw bij de parkeerplaats en komt meteen al langs een waterval. Het is een breed pad en voert langzaamaan stijgend naar Llyn Idwal, een mooi meertje in een komdalletje tussen de bergen.

Al snel pakken we een schapenpaadje omhoog wat erg steil en spannend blijkt. We hebben hoog op de berghelling een prachtig uitzicht.

Maar aangezien het paadje niet ergens naar toe gaan verder besluiten we mooi weer naar beneden te gaan. Sam vindt het geweldig en roetsjt de berg weer af.

We vervolgen de route, en het beter begaanbare pad, langs het meer. Onderweg komen we klimmers tegen op een rotsmuur en de weg naar the Devil’s Kitchen boven op de top.

We besluiten dit niet te beklimmen en lopen verder het meer rond. Bij een strandje houden we even pauze en kan Sam pootje baden.

We komen weer op het pad richting parkeerplaats en al met al zijn we dan toch ruim 2 uur onderweg geweest. Het was erg mooi ruig maar hebben de route dus niet helemaal gelopen zoals de bedoeling was.

We besluiten naar Conwy te rijden om daar nog even rond te kijken. Toen we er gister doorheen reden leek het erg leuk. Het is een prachtig oud stadje met bijna de hele oude stadsmuur nog intact en een kasteel prominent aan de rivier bij de brug.

Aan de kade kijk je uit op het kasteel, de bruggen en het schiereiland Orme. Er zijn stalletjes waar ze handwerk dingen verkopen en waar je kunt boogschieten of met roofvogels op de foto kunt gaan.

Het is dat we geen honger hebben maar de fish ‘n chips die iedereen daar eet ruikt heerlijk. Daar komen we vast nog wel een keer voor terug.

We doen boodschappen bij Tesco die we nu eindelijk weten te vinden en gaan weer naar de tent terug. Het blijkt daar redelijk druk te zijn geworden (typisch voor het weekend aldaar) maar we blijven mooi vrij staan.

We bbq’en inclusief blije foto en gaan naar een spelletje weer op tijd naar bed.