Wales 2011

Maandag 8-8 Llyn Crafnant


Zo mooi als het gister was, zo somber en nat is het nu: het weer is hier in ieder geval nooit saai. Het zit potdicht en regelmatig regent het. Toch doen we een poging tot wandelen en we rijden naar Llyn Crafnant bij Trefriw. Het weggetje er naar toe is heel mooi bossig. De wandeling uit het boekje, nr 16, is 8km en leidt langs Llyn Crafnant en Llyn Geirionydd even verderop. Maar aangezien het niet echt stopt met regenen besluiten we alleen rond Llyn Crafnant te lopen, een wandeling van 5 km.

Het is een mooi wandelingetje en Sam, inmiddels voorzien van een stoere Snowdon button op zijn tuigje, heeft nog even lekker in het meer kunnen zwemmen.

We waren alle 3 een beetje duffig dus die 5km was ook wel genoeg.

We rijden terug naar Betws-y-Coed en lopen er nog even rond. Weer kopen we outdoor kleding, ik kan inmiddels een complete ‘Welshe’ outfit samen stellen. Het is hier dan ook aanzienlijk goedkoper dan in Nederland.

Met nog wat echte Welshe lekkernijen en via de Coop rijden we weer naar de camping. We zetten het spul weer binnen en eten lekker. Later komt het zonnetje toch nog even tevoorschijn en warmt de boel nog even lekker op. Zelfs Sam is bijna weer helemaal droog!

We gaan op tijd naar bed om lekker lang te slapen.