Wales 2011

Woensdag 27-7 De overtocht en Gamlingay


De wekker stond vroeg. Om 6 uur het bed uit. We moesten om 11.20 uiterlijk inchecken bij de Eurotunnel, dus op tijd weg.

Alles was ingepakt, laatste spullen nog in de auto gooien + Sam installeren (die al zat voor we goed en wel klaar waren, hij wil absoluut zeker weten dat we niet iets zonder hem gaan doen) en op weg waren we.

Het rijden ging voorspoedig, het was niet bijster druk en via Breda waren we na 2 uur dan ook in Belgiƫ. Daar begon het weer eens te regenen (ik heb er een abonnement op lijkt het). Maar ook dat ging voorspoedig en ruim op tijd waren we bij de terminal.

We hadden alleen even gemist waar we Sam moesten inchecken dus kwamen we het poortje niet door in 1e instantie. Maar met behulp van een zeer vriendelijke service medewerkster toch de incheck gevonden.

Sammie werd goed gekeurd en toen volgde poging 2. We konden zelfs nog een trein eerder nemen dus dat deden we. Even snel nog ponden pinnen voor de toltunnel op de M25 en we konden de trein op.

Na 25 minuten stonden we op Engels grondgebied en konden we onze reis vervolgen richting Camebridge. Via de M20, M25 (Dartford crossing) en de M11 kwamen we 2 uur later al aan in Gamlingay. We zouden een nachtje logeren bij kennissen voor we door rijden naar Wales.

Het weer is er aangenaam en we zitten lekker in het zonnetje bij te kletsen met Monique in hun enorme tuin met trampoline springende kinderen en een vijver vol hongerige Koi karpers.

‘s Avonds ging de bbq aan en we zijn nog even met Maurits mee geweest naar zijn bedrijf om te kijken of de vissen die vandaag aangekomen waren nog leefden.

Het zag er goed uit en de vissen deden het nog!

Na dit uitstapje en een laatste borrel was het alweer bedtijd. Een leuk en gezellig begin van de vakantie!