Wales 2011

Vrijdag 5-8 Moelfre


Na zo’n dag luieren zijn we op tijd wakker. We doen een snel ontbijt en rijden richting Anglesey waar we walk 11 gaan doen bij het dorpje Moelfre. Dit ligt aan de noordkant van het eiland.

We parkeren aan de rand van het dorpje en lopen richting zee en haventje. Het is uiterst schattig en zoals in het boekje al stond: het doet ons denken aan Cornwall.

We lopen langs de lage kliffen met prachtig uitzicht op zee en de rest van Anglesey en het vaste land met de bergen daar achter.

We lopen richting Traeth Lligwy, een groot strand nu het eb is, over goede paden boven de kliffen langs.

Bij het strand laten we Sam even lekker uit rennen en blaffen. Hij vind het heerlijk!

Sowieso is deze wandeling erg fijn voor hem aangezien hij het hele stuk over de kliffen los kan lopen aangezien er nergens schapen te bekennen zijn.

Bij het strand lopen we de parkeerplaats daar op en het laantje in meer het binnenland in. We lopen naar Hen Capel Lligwy, een 12e eeuws kapelletje in een veld.

Er achter tussen een groep bomen is een heel oude nederzetting opgegraven. Het is een Keltische homestead met 2 rondhuizen en een paar werkplaatsen. Het dateert uit de 4e eeuw en de dikke muur er omheen was ter bescherming tegen de Romeinen, maar hun belangrijkste werk was waarschijnlijk ijzerbewerking (smelting).

We lopen terug naar het laantje en over een stile de weilanden in.

Via wat paadjes door het veld en over asfalt komen we weer bij de kliffen en lopen we een deel van de zelfde route terug het dorpje in.

We komen nog een leuk winkeltje tegen met een alleraardigst vrouwtje die meteen dól op Sam is, en hij op haar sandwich.. Ik vind er eindelijk een ring met maansteen waar ik al een tijd naar op zoek ben!

We kwamen op de heenweg langs een heel leuk terrasje, daar zijn we naar toe gegaan en hebben lekker wat gegeten en gedronken.

Helaas geen dolfijnen gezien onderweg, die schijnen er regelmatig te zien te zijn..

Voor de terugweg maken we een omweg via Beaumaris, wat ook een erg koddig stadje blijkt, inclusief groot kasteel met slotgracht. We rijden richting Puffin Island om wat mooie foto’s van het vaste land en Snowdonia te maken. Althans: dat was de bedoeling. Het uitzicht was prachtig, dus we hebben genoten, de foto’s waren minder geslaagd.

Dan weer de andere kant op, naar en over de Menai Bridge om zo naar het vaste land te komen.

We hebben heerlijk weer gehad, zonnig en warm. Op het vaste land was het een stuk koeler. Anglesey heeft echt zijn eigen weer.

We eten weer lekker en doen een spelletje en gaan redelijk op tijd naar bed.