Wales 2011

Zaterdag 13-8 Conwy


De aller laatste dag. We doen het rustig aan allemaal. We waren nog helemaal niet toe gekomen aan fish ‘n chips op de kade van Conwy, dus dat gaan we vandaag maar eens goed maken.

Tegen het middaguur zijn we er. We lopen dit keer vanaf de parkeerplaats via een klein trappetje richting stadsmuur en komen uit bij een toren. Hier is heel mooi te zien hoe dit een woonvertrek was door de haard die hoog tegen de muur ingemetseld zit. Even verderop is een trap de muur op. We lopen een heel eind over de stadsmuur van toren naar toren.

Voor het eerst deze vakantie krijg ik last van hoogtevrees, ik was geen goede stadswacht geweest dus! Bergen beklimmen van een paar honder meter en over hoge kliffen lopen is geen probleem, maar een muurtje van nog geen 8 meter en de vertigo slaat toe. Nou ja. Ik was dus blij toen we bij de kade aan kwamen en naar beneden gingen. Het uitzicht onderweg was wel geweldig. Je kijkt mooi over de stad en het kasteel uit.

Op de kade aangekomen blijkt er van alles te zien. Er is een grote groep historic reenactment lui die een Keltisch/Middeleeuws kampement hebben opgebouwd. In behoorlijk authentiek uitziende outfits wordt er gevochten, gekookt, gewoven enz. Het is erg tof! Ik als geschiedenis, fantasy en bushcraft liefhebber was er niet weg te slaan..

Toch lopen we nog even het stadje door voor wat souvenirs voor de konijnenopassers, maar we keren terug naar de kade voor een flinke portie fish ‘n chips. Probabely the best in Wales beweren ze zelf, en wij denken dat ze wel eens gelijk kunnen hebben. Het is heerlijk!! Maar weer iets te veel voor mij (en zelfs Thijs heeft de rest van de dag geen enkele trek meer)..

Sam heeft overigens ook niets te klagen over aandacht. Er lopen heel veel andere hondjes (een vrouwtje had het over ‘dog heaven’) maar geen leek zo veel bekijks te trekken als Sam. Ongelooflijk hoeveel mensen hem na wijzen, aahh roepen of een praatje komen maken met ons over hem. We dachten eerst nog dat alle honden dat daar overkomt, maar dat is dus niet zo..

Maar goed, voor meneertje naast zijn Uggs gaat lopen keren we weer terug naar de auto en rijden langs de Tesco om de tank vol te gooien.

Weer op de camping lopen we naar het huis van Carol en Gareth om af te rekenen en haar te bedanken voor de heerlijke tijd. En ze vertelde dat zelfs zij opmerkingen van mensen heeft gehad over onze Sam! Het moet niet gekker worden!

Na nog even gezellig gekletst te hebben met Carol (I’ve hardly known you were there. You can come back any time! Dat soort leuke opmerkingen..) gaan we naar de tent om rustig aan op te ruimen en een laatste aantekening in het logboek te maken. Morgen weer naar huis.. jammer hoor..