Wales 2011

Zondag 7-8 Caernarfon en Llanberis


Het was weer grijs toen we opstonden. We hadden ook nog niet echt bedacht wat we wilden doen. We hebben toen besloten naar Caernarfon te rijden en onderweg wat mooie dingen te bekijken. Het is weer een prachtige tocht langs de Pen y pass en Llanberis. Helderder dan de eerste keer dat we er reden. Het levert mooie plaatjes op.

In Caernarfon parkeren we en lopen we het stadje in. Het is vrij groot en wat het meest opvalt is natuurlijk het enorme kasteel uit de 12e/13e eeuw en de stadsmuur die voor een groot deel nog overeind staat. Het is een bijzonder gezicht.

Tijdens de wandeling komen we nog langs een druk poserende Aalscholver. Eigenlijk is er geen lol aan als je dieren zo makkelijk op de foto kunt zetten.

We lopen wat rond en gaan op zoek naar het Segontium, een Romeins fort boven op de heuvel naast het stadscentrum. Doordat ze de binnenkant van de muurtjes hebben opgevuld met lichtgekleurd grind is goed te zien wat de indeling van het fort was. Het is alleen jammer dat het museumpje gesloten is.

We stappen weer in de auto en rijden terug naar Llanberis. Daar lopen we ook nog even het dorp in.

We eten wat bij het stationnetje waar vandaan die vieze stinktreintjes de Snowdon op klimmen. Voor de duidelijkheid: het is niet mistig deze dag. We vermoeden dat de gemiddelde medewerker daar niet veel ouder dan 30 wordt..

Dan rijden we weer verder en maken nog wat leuke plaatjes onderweg.

Weer op de camping is het inmiddels prachtig weer en warm in de zon. We zitten heerlijk te lezen, eten laat en gaan weer met de kippen op stok!