Wales 2011

Zaterdag 6-8 The Aber Falls


Het heeft flink geregend vannacht en het is behoorlijk bewolkt. We kleden ons dus goed aan voor walk 10. Deze makkelijke wandeling van 6.4 km begint in een dorpje, Abergwyngregyn aan de A55 waar je normaal zo aan voorbij rijdt.

Er is een parkeerplaats in de bossen en aan het riviertje van de Afon Rhaeadr-fawr in het dal. We lopen over een zeer goed pad langs het riviertje en over een bruggetje.

We komen bij het bezoekerscentrum van the Coedydd Aber National Nature Reserve. Een grote naam maar het is maar een piepklein huisje. We lopen verder door een soort parklandschap met wat paardjes. In de verte wordt de waterval zichtbaar.

Het is een mooie lange waterval die uitkomt in wat poeltjes.

Een stel Britse mafkezen in zwembroek leken van plan er te zwemmen, maar we hebben ze uiteindelijk niet het water in zien gaan..

We steken het riviertje weer over en volgen het North Wales Path richting Rhaeadr Bach (de kleine waterval) en verder over de helling van de Cae’r Mynydd.

Het is een mooi pad met prachtig uitzicht op de watervallen in het dal en later op de zee en Anglesey.

Stiekem hebben we toch behoorlijk geklommen want we moeten een flink steil stuk naar benen om weer in het dorpje te komen.

Daar lopen we weer naar de auto. We hebben het uiteindelijk goed droog gehouden onderweg.

We rijden naar de Tesco voor de boodschappen. Bij de tent lekker wat gedronken en gesnoept en als avondeten heerlijk gebakken zeebaars. Jum!

Het was alleen erg koud dus zijn we voor het eerst deze vakantie binnen gaan zitten met de kachel aan. Knus!