Ierland 2023

Killarney Park, Muckross Abbey and House

13-8-2023

We spend the day in the park and visit Muckross Abbey, a Franciscan monastery from 1500, and Muckross House. The yew tree inside the cloister in the Abbey is stunning! The house came with surprise pipers, we thought for a minute we were in the wrong country. All in all it was a very relaxed day with beautiful views of the lakes and park near Killarney. After our 11k walk we had a relaxing evening at the campsite.

We staan inmiddels al weer op de volgende plek, waar ik met geweldig uitzicht dit zit te schrijven. We trekken niet door, aangezien we een 2e nachtje op Fleskey blijven. Het verslag van een relaxte zondag, al begon die wat minder relaxt. We zien namelijk dat de bus geen stroom binnen krijgt, hoewel we wel aan de stekker staan. Raar! Paniek! Er zal toch niet iets stuk zijn? Ik plaats een vraag in een van de Facebookgroepen voor camperaars, en nog geen minuut later zien we het stekker-lampje weer branden. Nou ja! Toevallig rijdt ook net onze buurman weg met wie we de paal deelden. Kan toeval zijn natuurlijk.. maar goed. Alles werkt weer, paniek voorbij, weer wat meegemaakt!

Tijd voor een ontspannen wandeling door Killarney National Park. We lopen een stukje langs de weg en dan een parklandschap in bij de meren.

Delen lopen we pal langs het water en we komen al vrij snel bij Muckross Abbey. Deze Franciscaner abdij uit 1500 is prachtig bewaard gebleven. Vooral de taxus boom midden in het gebouw, naar men denkt net zo oud als de abdij zelf, is magisch mooi.

We lopen verder, eigenlijk een beetje zonder doel. Er is een bootje verderop naar de andere kant van Muckross lake, we weten niet zo goed of we dat gaan doen maar lopen in ieder geval maar die kant op.

Dan komen we bij Muckross House en besluiten we, na een korte picknick, dat te bezoeken.

De entree is normaal 7,-, niet duur, maar omdat het blijkbaar Heritage day is, is het zelfs maar 1,-. Het is een prachtig huis uit de 19e eeuw met alles wat je er van verwacht: jachttrofee├źn, enorme eetkamer, slaapkamers, keukens, en zo voort. Mooi onderhouden en leuk om te zien!

Bij buitenkomst worden we verrast door een doedelzakgroep. Heel gaaf zo tegen de achtergrond van het meer.

We lopen weer terug en na 11km zijn we weer bij de camping.

Lekker ontspannen gelopen, nu met een biertje en een boek bij de bus.


NAAR VOLGENDE PAGINA