Ierland 2023

Dingle distillery en Slea Head drive

16-8-2023

After an early start we drive to Dingle. The route is beautiful and we keep saying ‘oh’ and ‘ah’. We stop briefly at Inch Beach, where we park on the sand. Then off to Dingle, first groceries and then the distillery, we booked the tour of 12.00. It is a nice and small distillery, everything done by hand. We get a lot to taste and a lot of information. The we take the Slea Head drive, a stunning route along the coast all along the head of Dingle. After some stops, to feed some anmials, to view a ring fort, to take in the scenery, we come across a campsite. They have soms space for us on a piece of grass, perfect! After dinner we visit Gallarus Oratory, a 1300 old building, beautiful spot. Again.

We staan vroeg op en rijden voor 9 uur van de camping weg. We hebben om 12 uur een toer bij Dingle Distillery geboekt, tijd zat om daar te komen, maar we willen die tijd ook kunnen nemen. We beginnen meteen al goed, krap Tralee uit komen we al bij een mooi punt bij een windmolen.

Dan door en Dingle op. Het is alweer zo mooi! Het weer werkt ook nog eens mee, het is zonnig en blauw.

We pakken een tussendoorweggetje naar Inch Beach. Hier is een parkeerplaats met hight-barrier, maar gelukkig mag je hier op het strand parkeren! Super grappig weer.. De 2e keer al dat Jolly op het strand staat. We lopen wat rond maar blijven niet te lang.

Met wat tussenstops voor foto’s komen we in Dingle waar we eerst boodschappen doen.

Dan naar de destilleerderij voor de toer.

Het is een kleine destilleerderij, nog niet heel lang geleden begonnen (2010) maar erg succesvol. Ze maken whiskey, maar omdat het na opstarten minimaal 3 jaar duurt voor je whiskey hebt, zijn ze ook vodka en gin gaan maken. Met veel succes, het zijn prijswinnaars en ze kunnen die productie nu niet meer stoppen, te veel fans. We krijgen veel te proeven en informatie over alle processen. Omdat het zo klein is gaat alles met de hand. Leuk om te zien! We kopen een setje leuke glaasjes. De drank verkopen ze zelf niet helaas, anders was de gin en/of de whiskey denk ik wel mee gegaan, kijken of we die nog ergens kunnen vinden.

Dan starten we de Slea Head drive. Een route helemaal langs zee over de ‘kop’ van Dingle. Man man wat een pracht. Iedere bocht weer is het ‘oh’ en ‘ah’.

Videobeelden Dingle

Ook is het druk, veel dagjesmensen die van het mooie weer genieten. We stoppen bij een soort kinderboerderij waar je de dieren mag voeren en, ohja, er is ook nog een ringfort! Super grappig.

Kort daarna is er nog een ringfort wat te bezoeken is: Dunbeg fort. Heel gaaf op zich, maar wat jammer is, is dat er erg veel afgezet is met hekken. Dit ter bescherming van zowel het fort als de bezoekers aangezien het nogal aan erosie onderhevig is, maar wel een beetje jammer. De informatieve film die je mag bekijken is wel erg mooi gedaan.

Dan rijden we weer verder, met blikken op Skellig Michael en de klif waar we 2 dagen geleden nog gekampeerd hebben aan de overkant van Dingle bay. Op sommige punten wil je wel iedere 100 meter stoppen, kan niet altijd en ergens maar goed ook, want we doen er nu al super lang over.

Op een gegeven moment komen we bij een camping, Teach an Aragail waar we op goed geluk vragen of er plek is. Eigenlijk niet, maar als we het niet erg vinden mogen we op een strook gras staan, zonder elektriciteit. Nou, dat vinden we helemaal prima! Prachtig mooi stukje gras en we draaien zelfs het luifeltje uit en zitten heerlijk in de zon.

Na het eten lopen we nog even naar Gallarus Oratory, een stenen gebouwtje van 1300 jaar oud wat nog helemaal in tact is, in originele staat. Geweldig. We hebben er nu ook eindelijk een keer aan gedacht de drone op te laten. Het is ook weer een prachtige avond.NAAR VOLGENDE PAGINA