Ierland 2023

Via Titern Abbey, Kilmore Quay terug naar Rosslare

22-8-2023

Our last day in Ireland, time flies. It is a beautiful day and we take a nice walk around Titern Abbey. We visit Colclough Walled Garden. Restored and maintained by volunteers from 2010, and very nice to visit. The walk is also very nice and varied.Then we drive to Kilmore Quay, a cute fishing town with the resident seal chilling on the slipway and way too much fish ‘n chips! We do some final shopping in Rosslare and end up at Coral Gables again, for our last night in Ireland. We have the early ferry tomorrow, so we go to bed on time.

De laatste dag alweer. Morgen ochtend pakken we de boot naar Wales weer. Het is een stralende dag, dus we maken er nog een leuke trip van. Eerst naar Tintern Abbey, de zuster abdij van die in Wales (in de Wye valley). Hier zijn wandelroutes uitgezet, en hoewel de aanwijzingen niet bepaald kloppen hier en daar, lopen we een prachtige route. Door bos en langs de ruïne van Tintern.

Over een mooie oude brug en dan komen we bij Colclough Walled Garden. Dit hoorde bij Tintern, wat na de ‘desolution’ een landhuis is geworden. De tuin was totaal overwoekerd en er groeide een bos in. Tot vrijwilligers in 2010 zijn begonnen met het herstellen in de staat van ongeveer 1800. Het is een mooie tuin, met een groot deel siertuin en een stuk groente en kruiden tuin, maar overal staan appelbomen. We werden uitgenodigd vooral appels te plukken om mee te nemen. Ze maken er ook cider van. Het was leuk hier even rond te lopen, het staat er niet overdreven strak en netjes bij en dat draagt bij aan de charme.

Hierna lopen we verder door bos en langs een riviertje, langs de ruïne van een oude watermolen.

Dan zijn we, na 6km, weer bij de bus. Prima ommetje.

We rijden weer verder, nu naar Kilmore Quay. We vinden een parkeerplaats (na diverse hight barriers…) en lopen dit schattige havenplaatsje in. Op de ‘slipway’ staan gezinnen krabben te vangen, gezelschap gehouden door een zeehond die volkomen relaxt in het zonnetje ligt. Totaal niet bang en duidelijk gewend aan de mensen om hem heen, die overigens over het algemeen goed afstand houden. Tussen de vissersbootjes zwemt er nog eentje rond, wachtend op het een en ander wat wellicht over boord gegooid wordt. Zoals gezegd; de zeehonden laten zich goed zien hier!

We kopen fish ‘n chips, maar dat was een beetje een fout.. want het was zó veel en vet dat er met moeite de 2 vissen die we ieder hadden op kregen en ik letterlijk nog 4 frietjes at en de rest heb moeten weggooien. Avondeten hebben we niet echt meer nodig nu.

We rijden nu naar Rosslare waar we onze laatste overnachting vast geboekt hadden bij Coral Gables, dezelfde als waar we op de heenweg waren. Maar eerst nog even wat boodschappen voor de laatste 2 dagen inslaan, hoeven we daar niet meer over na te denken. En ik pak mooi 2 rolletjes black pudding mee voor thuis. Toch handig als je een goede koelkast mee hebt. Het is nog steeds mooi weer, dus we zitten nog even naast de bus buiten tot het koudere windje ons naar binnen jaagt. Morgen vroeg op om op tijd in te checken, dus we gaan vroeg slapen.

NAAR VOLGENDE PAGINA