Ierland 2023

Aankomt in Rosslare

8-8-2023

Waking up with lots of grey and rain, we head to Fishguard after breakfast and farewells. The boat leaves on time at 14.00. During the crossing I book a park-up near Rosslare for tonight, just in case, and it will be proven later that it was wise to do so. We meet some very nice Germans and talk about boardgames.
After a 10 minute drive in Rosslare we park our van at the over-crowded Coral Gables Guest House and RV Parking and grab something to eat at an outdoor centre. Now we relax in the van, with a beer, and make plans for tomorrow. Our vacation has finally really started!

Na een iets betere nacht worden we wakker met veel regen. Na het ontbijt en koffie stappen we om 11 uur in de bus, op naar Fishguard. Het was super fijn om een flitsbezoek te brengen aan Taco en Esther!

De route gaat lekker vlot en is prachtig, ondanks het grijze weer. Rond 12.30 sluiten we achter aan in de rij witte koelkasten om de boot op te mogen.

Het is lang wachten maar uiteindelijk staan we om 13.45 op het dek. Het is volle bak.

Tijdens het wachten voor boarden raken we aan de praat met de Duitse meneer voor ons, die ook een Possl heeft (al is die nu niet mee). En later op de boot delen we een tafeltje met hem, zijn vrouw en nicht, omdat het nogal vol is in het restaurant. Ze pakken even later een tafeltje naast ons en gaan, net als wij, spelletjes zitten spelen. De nicht blijkt groot bordspelliefhebster en is geïnteresseerd in onze spellen (Splendor duel en Azul mini) en we raken een poosje aan de klets. Ondertussen boek ik online nog even een overnachtingsplek vlak bij de haven. Toevallig een plek waar we in 2020 oorspronkelijk zouden overnachten in de B&B met Sam, maar wat dus niet door ging..

Ondertussen deinen we gestaag het Sint-George kanaal over naar Rosslare waar we keurig op tijd, om 17.00 aankomen.

We mogen overal meteen door, geen controles of niets, dus om 17.30 zijn we bij Coral Gables guesthouse en checken we in. De camperplaats is eenvoudig, en overvol. Officieel zijn er 16 plaatsen, maar de gastvrouw doet enorm haar best ook spontane aanrijders een plekje te geven waardoor er minstens 5 campers meer staan nu, overal een beetje tussen gewurmd. Ze was dan ook blij dat we geboekt hadden en ze ons naar een zeker plekje kon verwijzen. We staan niet helemaal kaarsrecht maar we hebben stroom en kunnen water bijvullen, er is een toilet en douche: dikke prima!

De pub tegenover de camperplaats serveert vandaag helaas geen eten dus we lopen de weg iets af (een soort vluchtstrook naast de 100-weg fungeert als fiets- en wandelpad) naar een outdoorcentrum even verderop waar een burgerkar staat. We eten de heerlijke burger in het zonnetje, voor we weer terug lopen en met een biertje plannen maken voor de dag van morgen. De vakantie kan nu ├ęcht beginnen.

NAAR VOLGENDE PAGINA