Ierland 2023

Via Kenmare en Torc Waterfall naar Killarney

12-8-2023

After breakfast we head off to Killarney. In Kenmare we visit the stone circle and town. It is busy with tourist shops and so on. So we buy some souvenirs: Thijs a cap and some art for at home.
We continue the N71 and stop at nice spots. At Ladies view we have a coffee and cake. We take a walk to Torc waterfall. Beautifull and wild! Then off to the campsite at Killarney. After dinner we walk into town and have a beer in a pub with traditional music. Killarney on a Saturday night is busy and noisy, there is music everywhere! But we are tired of all the walking and driving so we head to bed on time.

We pakken rustig op na het ontbijt, tijd om naar Killarney te rijden. We stoppen eerst bij Kenmare. Hier parkeren we op een zeer ruime parkeerplaats waar overduidelijk ook weer overnacht kan worden. Dit is pal naast de Kenmare stenencirkel. Hier betaal je 2,- bij wijze van ‘gift’ bij een meneer in een hokje die ook wat souvenirs verkoopt (de eerste magneet voor ons bordje is binnen). Je krijgt dan een kaartje aan een touwtje waar je een wens op kunt schrijven. Die nemen we mee naar de stenen waar drie meidoorns staan om ze in te hangen. De meidoorn wordt gezien als Fairy tree, je mag ze niet omhakken en er worden magische eigenschappen aan toegewezen. De stenencirkel is de grootste in deze hoek van het land en ligt er mooi bij.

We lopen wat door Kenmare, het is een leuk dorpje met vrolijk gekleurde huizen. Je merkt dat we in een meer populair deel van de WAW zijn, we zien de eerste touringcars en het stikt hier van de grote souvenir winkels, altijd leuk om even in te snuffelen. Thijs koopt er een mooie pet. Bij een gallerietje kopen we een mooi kunstwerkje en een kaartenset van getekende dieren, erg mooi!

Dan weer op weg. We rijden de N71 verder af naar Killarney en het National Park. We gaan meer het binnenland in en het is ook hier zo mooi. Het blijft ook maar komen, het ene mooie uitzicht na het andere. Bij Molls Gap maken we een korte stop voor wat foto’s.

Bij Ladies View een iets langere, ook voor foto’s maar ook voor koffie met wat lekkers. Daar zijn we ook de eerste midges tegen gekomen, het is wat drukkend en vochtig weer en als je dan uit de wind zit zijn ze er meteen.

We stoppen onderweg nog een aantal keer om even te genieten van alle mooie plekken en uitzichten.

Verderop de N71 zie ik een wat grotere parkeerplaats met plek. Ik parkeer de bus en hier blijk je naar Torc Waterfall te kunnen wandelen. Mooi! Het is een leuk stukje lopen naar de waterval, waar een nog grotere parkeerplaats is, incl touringcar, en dus druk! Maar de waterval is de moeite waard. Hij is hoog en woest!

Grappig is dat Thijs pas later in de avond door had dat hij hier als eens geweest is, met de Beggars Clan in 2019. Hij had het niet meteen herkend.

We moeten nu flink klimmen om boven de waterval langs te komen, via een lange trap naar boven. Daarna weer naar beneden naar de bus. Mooi rondje van een kleine 4km. We stappen weer in voor het laatste stukje rijden naar camping Killarney Flesk. Het ligt pal aan de N71. Na wat bijna onverstaanbare instructies worden we naar ons plaatsje begeleid door een vriendelijke jongen. We staan aan het einde van een laantje met mooi uitzicht op de bergen.

Er is een Spar zo’n 100 meter verderop waar we boodschappen doen. Na het eten besluiten we naar de stad te lopen, een kleine 2.5km om te kijken of er wat te doen is. Nou uiteraard, het is hartstikke druk en overal klinkt muziek! Na een verkennend rondje besluiten we bij Paddy Sheehans te kijken of we binnen komen. Er klinkt traditionele muziek en er staan allemaal mensen voor de deur. Maar als je een beetje brutaal bent en doorloopt blijkt achterin veel ruimte te zijn. Na 1 biertje houden we het wel weer voor gezien en lopen we weer terug naar de camping. We zijn best moe. Alles bij elkaar hebben we flink veel gelopen, dus tijd om lekker plat te gaan.

NAAR VOLGENDE PAGINA