Ierland 2023

De reis naar Ierland

6-8-2023: De overtocht

All set to head off to Hook of Holland to take the ferry to Harwich. It is raining and there is a stormy wind, so the crossing is not that relaxing. Lots of movement.

Alles staat klaar, vanavond om 22.00 vertrekt de boot naar Harwich en zijn we op weg. We rijden door de hoosbuien en stormachtige wind die kant op en iets na zevenen bij de boot. We mogen er weer meteen op.

Als we staan nemen we de trap naar het bovendek en nestelen ons in de lounge met een biertje. Ruim voor de officiƫle vaartijd vertrekken we en schommelen we richting de UK.

7-8-2023 Tussenstop Wales

We drive straight through England and into Wales to park in the driveway of our friends Taco and Esther near Carmarthen. All went well and we arrive just after 14.00. We have a lovely afternoon on the deck in the sun with beers and lots of chatting We let up our drone to make some nice areal pictures of the smallholding. After a wonderful meal and some more drinks we go to bed on time.

Echt lekker geslapen hebben we niet, al dat geschommel geeft onrust. Maar eenmaal bij Harwich in de buurt is de zee weer rustig en zien we het zonnetje. Als de mensen van de bus voor ons eindelijk ingestapt zijn gaat het wegrijden van de boot gelukkig verder vlot. Snel de douane door en we rijden. Op naar Wales. Via de A12 waar veel wegwerkzaamheden zijn komen we bij de M25, waar het wel iets drukkig is bij de afslag naar de M4, maar verder goed door rijdt. De M4 rijden we helemaal af tot bij Carmarthen. Deze route hebben we vaker gereden, maar nu in de bus valt het ons op dat we zo veel meer kunnen zien van het landschap, heel tof! We doen onderweg twee korte stops voor een stuur-wissel en zijn rond 14.30 bij Taco en Esther in Felingwumuchaf. De bus zetten we voor het huis, daar slapen we vanavond in, wel zo makkelijk.

We zitten heerlijk op het dakterras in het zonnetje met een biertje. .

Taco moet nog wat werken, maar komt er later ook bij zitten. We laten de drone even op om wat mooie beelden van het huis en land van Taco en Esther te maken.

Dit is pas de tweede keer dat we er mee vliegen, blijft nog wat spannend en ik durfde nog niet helemaal naar de weilanden achter te vliegen, maar we hebben mooie plaatjes gemaakt. Na een heerlijk diner en drankjes toe gaan we redelijk op tijd slapen, dood moe van een nacht doorhalen.

NAAR VOLGENDE PAGINA