Ierland 2023

Via Bog Village naar Tralee

15-8-2023

We drive to Tralee. We visit the Bog Village museum, very small and a bit of a tourist trap, but anyway. We arrive just after mid-day in Tralee at the campsite. Time to do some laundry. We visit the Kerry Museum in Tralee, nicely done. After dinner in Kirby’s Brogue Inn (recommended!) we go to bed early. The driving and scenery is wonderful but also tireing.

Na een goede nachtrust ontbijten we met geweldig uitzicht. We besluiten vandaag naar Tralee te rijden, de Ring of Kerry af dus, en daarna verder te bedenken waar we heen willen. Het is nog een mooie tocht waarbij we wat zeehonden zien en nog een bezoek brengen aan het Bog Village, een soort mini openlucht museum. De eerste echte tourist trap die we meepakken, er staan heel wat bussen voor de deur. Maar het museumpje zelf is klein, een beetje rommelig, maar ook wel weer schattig. En er zijn prachtige Ierse Wolfshonden.

Hierna is het meeste spektakel wel voorbij en rijden we vrij vlot naar Tralee. Zo vlot zelfs dat we al iets na 12 uur op de camping komen die ik van tevoren even gebeld had, Woodlands Park. Geeft niets, zo hebben we lekker de tijd om een was te draaien en een beetje te chillen.

We zijn best een beetje moe van al het rijden en mooie dingen zien de hele tijd. Als de was te drogen hangt (lang leve het handige hang-droog-ding wat ik voor de vakantie nog gekocht heb), lopen we Tralee in. We zijn er zo, even een mooi park door en daar vinden we het Kerry Museum al. Hier hebben ze een leuke expositie over de geschiedenis en cultuur van Kerry. In de kelder is een heus middeleeuws dorp nagebouwd, erg leuk gedaan. Bij de Tourist Information pakken we wat handige kaarten mee om de volgende dagen mee te plannen.

Het stadje zelf is soort van in opkomst, er zijn hele leuke pubs, maar je merkt dat het qua winkels in ontwikkeling is. In Kirby’s Brogue Inn drinken we een biertje, plannen we de volgende dag globaal en besluiten we te blijven eten. Super lekker!! En veel!

Terug bij de bus doen we niet veel meer. Podcastjes luisteren en dan vroeg naar bed.

NAAR VOLGENDE PAGINA