Normandië | Bretagne 2010

31-7-2010

Het was dus een rommelige nacht met Momfer Mol die zo druk was. Ik heb hem ‘s ochtends nog kunnen betrappen onder het plastic. Even later kwam hij naast de tent zelfs even boven de grond waar ik stond en kon ik hem even aanraken! Raar dier!
Het is erg bewolkt deze ochtend en het miezert zelfs een beetje. Niet echt heel gezellig weer dus. We hadden bedacht dat we naar de weekmarkt in Saint-Vaast-la-Hougue zouden gaan. Dit ligt aan de oostkust van La Manche.
Het is een leuke markt met veel voedsel, streekproducten en dranken en zo.
Het dorpje is ook leuk. Het is een echt havenplaatsje met visafslag. We kopen dan ook wat lekkere vis (jonge Zeewolf filet) en garnalen aan de kade.
Na deze inkopen lopen we nog wat rond en bekijken onder ander het kerkje dat aan het water ligt.
Na lekker rond te hebben gelopen stappen we weer in de auto terug om onderweg in St. Mère Eglise naar de Airborne parachutist aan de kerk te kijken.
Het hele dorp draait om de landing van de Airborne eenheden en er is een groot museum in de vorm van een parachute. We gaan niet naar binnen, want Sam mag niet mee, maar we kunnen door het hek wel het gebouw bekijken.
Na ook hier een rondje te hebben gemaakt gaan we weer richting Carentan voor de boodschappen en terug naar de tent.
We hebben weer lekker zitten snoepen en lezen. De vis heb ik verwerkt in een pastasaus die erg lekker is geworden. Na het eten nog een klein wandelingetje gemaakt vlak bij de camping. We horen en zien veel vogels, en Thijs ziet zelfs een das weg schieten!
Hier na nog een spelletje en een glaasje whisky en onze dag zit er weer op.