Normandië | Bretagne 2010

7-8-2010

Het is een beetje regenachtig. Na het broodhaal-eten-koffie-schrijven ritueel besluiten we, naar aanleiding van een tip uit de infomap, een stuk het binnenland in te rijden. Daar gaan we naar de Georges du Corong in een mooi bos ten zuiden van Guincamp.
Het is een leuke wandeling door een rotsig en mossig bos langs een riviertje. Het is een echt ‘Robin Hood bos’: geheimzinnig, groen, vochtig en mooi. Er liggen overal enorme bemoste keien, ze worden steeds groter en het worden er steeds meer.
Op een gegeven moment zijn het er zo veel dat het riviertje niet meer te zien is. Je hoort nog wel het water er onderdoor stromen.
We lopen iets verder tot het riviertje in een weidedal uitkomt, doen het daar even rustig aan en bekijken wat koeien en beekjuffers en dan keren we weer om.
Sam vind deze wandeling weer helemaal geweldig. Hij roetsjt van steen naar steen en neemt zo veel mogelijk de ‘lastige’ routes. Hij is helemaal in zijn element in dit bos met alle kleine paadjes en spannende doorgangetjes.
Na deze wandeling rijden we weer naar het noorden richting kust en stoppen onderweg bij Pontrieux, Een schattig plaatsje waar de rivier de Trieux door stroomt en waar de authentieke wasplaatsen nog behouden zijn.
Via Lezardieux rijden we weer naar Tréguier voor de boodschappen.
We merken dat Sam steeds moeier begint te worden. Hij heeft nu echt de behoefte na zo’n dag flink in zijn mandje bij te slapen. Erg aandoenlijk eigenlijk wel..