Normandië | Bretagne 2010

9-8-2010

Het is mooi weer bij het opstaan. Strak blauw met maar een paar kleine sluierwolkjes. We besluiten nu naar de kust meer in het westen te gaan, bij Lannion in de buurt. Het is niet heel ver rijden, en de moeite weer meer dan waard.
Het is er behoorlijk drukker en bevolkter dan waar we tot nu toe zijn geweest. Bij St. Quay-Perros begint een mooie weg langs de Côte de Grantit Rose.
We rijden naar Ploumanach voor een mooi uitzicht. Waarom het granit rose heet is meteen duidelijk. De kust ligt bezaaid met grote roze graniet blokken. We rijden door naar Trégastel waar een markt ons het dorpje in dwingt. We besluiten het rondje van Ile Renote te bewandelen.
Dit is een klein schiereilandje wat voornamelijk bestaat uit enorme granieten keien. Prachtig hoe de zee, wind en regen in eeuwen de blokken gevormd hebben.
Hier en daar klimmen we op de keien. Sam vind het geweldig! Hij vind zelfs een soort stenen mandje op een kei en een heuse boomstoel!
Op de weg terug naar de auto lopen we nog langs het grote aquarium dat onder een grote rots is gehuisvest.
Na het rondje rijden we verder en nemen we een kijkje op het Ile Grande. Hier komen we stenen torentjes tegen, grappig dat ze hier ook staan. In Schotland hebben we ze ook gezien..
Daarna gaan we naar Trebeurden naar het uitzichtspunt op Pointe Bihit. Hier lopen we de punt rond. Een pittige wandeling, hoewel niet lang, maar met veel klimmetjes (echte kuitenbijters!) en afdalingen. Het is er prachtig dus het is de inspanning weer waard.
We rijden weer naar Tréguier voor de boodschappen en nog wat souvenirtjes. ‘s Avonds bakken we lekkere pizzaatjes voor het avondeten. Hebben we de oven zelfs 2x gebruikt deze vakantie!