Normandië | Bretagne 2010

29-7-2010

Vandaag besloten we de westkant van La Manche te verkennen. Het was meteen al prachtig weer, blauwe lucht, hier en daar een wolkje.
De tocht voerde via Lessay noordwaarts naar Barneville-Carteret. Het landschap is zeer afwisselend: heuvelachtig met heggen en bosjes tussen de landbouwgrond, dan weer plat met kwelders langs de kust.
Bij Barneville wordt het weer hoger en zijn er mooie uitzichten. We rijden Carteret in en stuitten op de wekelijkse markt. We parkeren de auto en lopen eerst richting zee. Daar is een ruïne van het een of ander.
Langs de boulevard lopen we weer terug het dorp in. De markt is erg leuk en kneuterig. We kopen allebei een ring en een heerlijk vers brood. We kijken ons ogen uit bij de viskramen, maar die hele haai en de levende krabben en kreeften laten we toch maar liggen.
We stappen weer in de auto en rijden nu via La Haye-du-puits naar Mont Castre. Deze mont is slechts 122m hoog, maar vormt wel een mooi uitzichtpunt en er is een mooie wandelroute.
De wandeling voert rond een afgraving waar een meertje in is ontstaan. Verder kom je langs mooie uitzichtpunten en resten van huizen uit +/-1500 b.c. Via een ruïne van een fort, nog door Caesar gebruikt, kom je bij een kerkruïne. Bij alle bezienswaardigheden staan borden (in het Frans) zodat we een idee hadden waar we naar keken. Erg mooi allemaal. Uiteraard hebben wij de route, zoals ons vaker overkomt, in omgekeerde volgorde afgelegd.
Hierna hebben we bbq benodigdheden gekocht en hebben we nog heerlijk in het zonnetje gezeten voor de tent. Als goden in Frankrijk!
Na de bbq nog een spelletje gedaan en redelijk op tijd naar bed gegaan.