Normandië | Bretagne 2010

8-8-2010

De dag begint zonnig. We staan in het zonnetje op de bakker te wachten en Sam ligt later nog even lekker te doezelen in een zonnestraal.
We weten nog niet zo goed wat we willen doen, maar gezien het weer in ieder geval naar de kust. Op de kaart lijkt ten oosten van hier vrij hoge kust lijnen te zijn, dus rijden we daar heen.
We rijden naar Port Lazo, ten oosten van Paimpol en van daar uit lopen we naar Pointe de Bilfot.
Hier hebben we een prachtig uitzicht over de Anse de Paimpol, in de verte zien we Pors Even waar we de 1e dag waren. Het is laag water, dus de oesterkweekmanden liggen droog en we zien mensen rondscharrelen op zoek naar schelpdieren.
Vanaf het uitzichtpunt lopen we terug en pakken de GR34 op richting Pointe de Minard.
Het is een prachtig pad boven de zee en met veel mooie uitzichten. We komen bij een steile trap naar beneden, naar een kiezelstrand.
 
Ook hier zijn de oesters en mossels droog komen te liggen en in de kleine poeltjes op de rotsen wemelt het van de garnalen enz.
We besluiten vanaf hier weer de zelfde weg terug te nemen omdat een route door het achterland ons iets te lang en te veel asfalt leek. Weer bij de auto besluiten we maar met de auto als nog naar Pointe de Minard te rijden. En ook daar is het prachtig.
We volgen de kust nog een stukje verder zuidelijk om bij Bréhec en Plouha weer de weg naar Paimpol te nemen.
We rijden weer naar de camping (en schieten nog een foto op de weg terug, vlakbij de camping) waar het nog steeds lekker zonnig is.
Op de camping hebben we weer heerlijk in het zonnetje zitten lezen en heerlijk laat gegeten.