Normandië | Bretagne 2010

27-7-2010

5.30 en de wekker gaat. Pff waar zijn we aan begonnen? Nou.. VAKANTIE!! Na de laatste spullen te hebben ingepakt en Sam te hebben geïnstalleerd in de auto, kunnen we om 6 uur vertrekken richting Normandië. Het rijden door Nederland ging erg voorspoedig en ook voorbij Antwerpen waren we snel. Daar kregen we wel te horen dat er een flinke file op onze route was, even voorbij Gent, maar we waagden de gok. We zijn de file niet tegen gekomen, hij was al opgelost, dus dat viel weer mee. Bij Lille gaf ik het stuur over aan Thijs en navigeerde ik ons via Amiens naar Le Havre, over de brug naar Normandië. De brug is bijna een attractie op zich, maar aangezien we lekker willen doorrijden doen we het voor een snelle foto vanuit de auto.
Via Caen reden we naar Carentan en vanaf daar de b-wegen op, in St Jores linksaf naar Laulne. De routebeschrijving van de camping bleek effectief en om 3 uur reden we de camping (Domaine Roqueforette) op. We kwamen Ed (de eigenaar) meteen al tegen op het domaineen hij wees ons onze plaats: een zeer ruime plek vlak bij het sanitair. De camping blijkt mega klein en knus met meer hondjes en nagenoeg geen kinderen. Erg rustig dus!
Na het opzetten van de tent zijn we naar Pérriers gereden voor de boodschappen. De Carrefour is een zeer fijne, grote supermarche waar ze alles hebben, dus we hebben goede inkopen kunnen doen. Daarna zijn we op onze stoelen geploft. Niet in staat nog iets te doen. Dat kwam mooi uit, want om 7 uur kwamen Ed en Doreen ons een dienblad met een heerlijke maaltijd brengen!
We hadden tevoren namelijk de table d’hôte besteld. Omdat ze het die dag erg druk hadden kwamen ze het bij de tent brengen (anders eet je bij ze op het terrasje in de tuin). Zeer luxe hoor! De afwas mochten we gewoon ergens neerzetten!! Het was een heerlijk maal: een spinaziequiche met salade, een karaf rode wijn en toe een amandel-kerenscake met room en Pommeau (likeur). Echt een traktatie!
We hebben het hierna niet lang meer volgehouden en lagen om 10 uur lekker te tukken.