Normandië | Bretagne 2010

6-8-2010Na weer een heerlijk ontbijt met vers brood en stinkkaasjes, was het weer tijd voor een wandeling. We rijden naar Port Beni ten noorden van Hengoat aan de kust. Veel meer dan een pier en een paar huizen is het niet. Het is eb dus we kijken naar een natte vlakte met wat rotsen.
En heel veel vogels. We pakken een stuk GR34 (waar we een wespenspin tegenkomen) en dan een stuk over het drooggevallen strand.
Na een tijdje kunnen we bij een parkeerplaats de weg weer op en we lopen een stukje terug naar een hunnenbed. Het is niet een hele grote, maar wel mooi om te zien.
 
Aangezien mijn benen en hoofd niet erg mee werken hebben we er een klein rondje van gemaakt. We besloten nog een rondrit te maken en rijden richting Tréguier.
Hier gaan we noordelijk en volgend de borden van een uitgezette autoroute die we tegen komen. We rijden langs de mooiste weggetjes en uitzichtpunten. Bijna op het uiterste puntje van deze landtong stoppen we en lopen we wat langs de strandjes en over de rotsen. De rotsen zijn hier prachtig groot en ruig, heel anders dan waar we eerder die dag waren.
We rijden nog een klein stukje de route maar pakken dan de weg naar Plougrescant en Tréguier weer. We doen de boodschappen en gaan naar de camping om daar weer lekker te lezen en even een broodnodig dutje te doen.
Als snack bakken we een kleine minipizza in de Colemanoven en voor het avondeten hebben we eendenborst filet met chinese 5 kruiden en een roerbaksel met teriyaki saus. He, wat vervelend toch dat campingvoedsel!
Tijdens het koken kwam er nog een heks voorbij! Ze nam alle kinderen van de camping mee! Raar gedoe hoor hier op de camping!