Cornwall 2006

Dag 6: woensdag 02-8: Lama’s en zeehonden
Na een paar uurtjes slaap werd ik wakker. Er ritselde iets bij de tent. Ik dacht eerst dat het de wind was maar het waaide haast niet. Na een tijdje luisteren, Thijs was inmiddels ook wakker geworden, besloot ik polshoogte te nemen.Gewapend met zaklamp keek ik door de ruiten, maar ik zag niks. Wel wist ik dat het geluid ergens bij de vuilniszak vandaan moest komen, Thijs moest plassen en ik ging eens in de zak kijken. Zoals ik al vermoedde zat er een egeltje in! We besloten hem zijn gang te laten gaan en gingen weer naar bed. Morgen de zak maar beter dicht maken.
‘s Ochtends lagen we om 8.45 heerlijk te doezelen toen Chris (de farmer) ons kwam wekken met zijn Quad, of we mee wilden naar de Lama’s. Uiteraard wilden we dit wel en we ‘sprongen’ uit bed.Samen met nog wat medekampeerders (wat kinderen en hun ouders) liet Chris ons de dieren voeren en gaf hij er de nodige info bij. Dit was echt superleuk. Het blijkt dat hij de lama’s en quanacos heeft omdat ze de schapen beschermen tegen vossen en zo. Verder zijn het echt hele aardige vriendelijke dieren!
Na een paar weiden gehad te hebben (in een trailer achter de Quad aan) maakten we bij het laatste weiland echt vriendjes: Chico! Een schat van een dier die neus aan neus met ons ging staan (ruiken wie je bent) en dat vaak bleef herhalen. We hadden hem al eens eerder ontmoet toen we het laantje uitliepen, maar nu begrepen we zijn gedrag ook. Erg leuk en lief!
Na deze heerlijk relaxte ochtend besloten we het rustig aan te doen, de wind was een heel stuk minder dus het was mooi weer voor een wasje. Toen dat eenmaal aan de lijn hing zijn we naar Gweek gereden om daar de Seal Sanctuary te bezoeken. Dit was best leuk, gelegen in een prachtig kreekje waar we vast nog eens terug gaan komen.
Na het bezoekje liepen we nog even Gweek in om dit leuke plaatsje nog even te bekijken.
Na terugkomst was het tijd voor de eerste BBQ van de vakantie. Gelukkig heeft de Asda echt alles en we hadden dan ook een luxe grillfestijn.

Naar volgende dag