Cornwall 2006

Dag 3: Zondag 30-7 Lizard Point/Kynance Cove
 
De eerste ├ęchte vakantiedag in Cornwall. We werden wakker met wat regen op de tent (knus!) maar na het ontbijt klaarde het al aanzienlijk op. We hadden bedacht dat we naar de kust wilden, dus hebben we een route uitgestippeld naar het plaatsje The Lizard. Daar is een rotspunt; Lizard Point, en dat leek ons wel mooi.Na een bochtige, leuke weg komen we, als we al bijna bij The Lizard zijn, een bordje Kynance Cove tegen en we besluiten daar heen te gaan want volgens de kaart is daar een parkeerplaats.Die parkeerplaats is er, maar blijkt 3 pond te kosten. Gelukkig was de parkeerboy zo aardig ons gratis te laten parkeren ( “Don’t tell the English..”).Vanaf de parkeerplaats gaan we lopen. De glooiende heuvels blijken abrupt te eindigen in een enorme klif langs de oceaan.
Het Costal Path loopt helemaal langs deze kliffen. We besluiten dit pad een stukje te volgen in zuidelijke richting naar Lizard point. Dit bleek een goed idee, want damn!! Wat is het mooi! Hier en daar zijn trappen in de rotsen naar beneden naar kleine strandjes of rostige inhammen met poeltjes vol garnalen, schelpen en anemonen. Prachtig!
We lopen uiteindelijk helemaal naar Lizard point en van daar naar het dorpje zelf. Erg schattig met lekker toeristische winkeltjes.Via een heel smal paadje door de velden wandelen we weer naar de parkeerplaats en dalen daar af naar de Cove, waar we nog helemaal niet geweest zijn.
En dat blijkt dus een prachtig idyllisch strand te zijn. Wat aan de drukke kant, maar klein en prahtig tussen de rotsen verscholen. Een goede plek om op een warme dag te zwemmen.
De terugweg rij ik en we besloten een alternatieve route te nemen. Beetje spannend want we rijden tussen heggen over een erg smal en bochtig weggetje, lollig!Weer terug bij de tent hebben we niets meer gedaan, vooral lekker zitten lezen/puzzelen en gegeten. We blijken allebei flink bijgekleurd door de zon, het was een heerlijk dag die eindigde met een prachtig gekleurde zonsondergang!(oh ja, en ik heb revanche genomen, haha!).

Naar volgende dag