Cornwall 2006

Dag 11: maandag 07-8 Porthcurno & Minack Theatre
Er stond weer een wandeling op het programma (nr 48), maar voor het zover was hebben we nog erg moeten lachen om onze buurman. Die heeft gisteren de hele avond zijn autoradio aangehad en wij hadden beide al bedacht dat (die irritante muziek) niet goed voor de accu is. En prompt komt er een truck van de AA de camping op met een starter. Ik denk dat we vanaf nu niet meer zoveel last van zijn radio zullen hebben…Anyway: de wandeling. Hiervoor moesten we voorbij Penzance naar Porthcurno. Hier begon de wandeling en via velden en een klein oud kerkje, St.Levan church, richting Porthgwarra.
Hier gingen we achter langs richting de kliffen. De natuur is hier weer heel anders en spectaculair mooi. De glooiende klifrand is begroeid met paarse heide en een geel bloempje. Dit geeft een prachtig kleurenspel.De rotsen zijn hier ook anders dan op het Lizard peninsula, veel ronder en met gleuven. Soms lijkt het net of een mens ze op een hoopje heeft gekwakt
Via Gwennap head en Hella point kwamen we in Porthgwarra. Daar is een privé (!) strandje waar je mag zwemmen. Nu was dat nog steeds iets te koud, maar we hebben lekker met onze voeten in het water gezeten.
Toen weer verder tot we bij het Minack Theatre waren. Dit was zeker een bezoekje waard. Dit geweldige bouwwerk is door een vrouw, Rowena Cade in de jaren 30 gemaakt. Ze had een passie voor toneel en een verzoek tot het opvoeren van een stuk in haar achtertuin bracht haar op dit idee. Het is een prachtig en bijzonder theater wat doet denken aan de Romeinse theaters. Maar hier is het uitzicht geweldig en veel theatergroepen willen er maar wat graag optreden.
Uiteindelijk, na 4 uur, komen we weer bij de auto en keren tentwaarts. Na het eten (dat geniaal gelukt was al zeg ik het zelf) hebben we lekker zitten lezen.Oh ja, en nog een kleine was gedaan, kaartjes geschreven en een vogelnestje ontdekt met 4 kleine frummels erin. Cute!

Naar volgende dag