Cornwall 2006

Dag 2: zaterdag 29-7 aankomst in Cornwall
Ik was al om half 6 wakker, heerlijk geslapen maar echt wakker. Thijs werd ook wakker en we besloten om maar gewoon op pad te gaan.Om 6.15 uur reden we dus al. Het was druk onderweg, veel oponthoud door vakantieverkeer. Toch waren we al om 10.15 op de farm waar we zouden gaan verblijven. Calamankey farm is gelegen aan de A394 nabij Falmouth in het gehucht Longdowns en ligt zeer centraal. Alle belangrijke attracties en steden zijn binnen een uur aan te rijden, heel handig.Aangezien het steeds regende en waaide besloten we op een droog moment, meteen de tent op te zetten, ondanks het feit dat de boer er niet was. Trouwens: het is een echte boerderij. Rommelig met allerlei schuurtjes en een supersmal paadje vanaf de weg om er naar toe te rijden.
Anyway: een uurtje later, na veel gezwoeg in de wind, stond de Jan van Gent en het begon meteen weer te regenen, en het is de hele dag nauwelijks meer droog geweest (op wat opklaringen in de avond na). Het goede nieuws is: de tent is hartstikke waterdicht.
Toen we eenmaal ingericht waren was de boer nog steeds niet gespot, dus zijn we eerst op zoekgegaan naar een supermarkt, en die vonden we: een mega grote Asda op nog geen 5 minuten rijden, ideaal!Terug gekomen, terwijl ik de poort voor de auto open deed, kwam eindelijk de boer naar ons toe. Dit bleek een zeer vriendelijke, vrolijke man die meteen allerlei info gaf over de omgeving, helemaal goed!
Even later heb ik hem de koelelementen gegeven en mocht ik kennis maken met de vijf schaapshonden. Heel erg lief! Later bracht hij nog een paar printjes van de weersverwachting en over het Minack Theatre, als er plaats was geweest had hij een voorstelling voor ons geboekt..Een dezer dagen krijgen we een tour over de farm met uitleg over de schapen en lama’s. Leuk!We hebben heerlijk gegeten en zelfs de zon liet zich nog even zien.
Na de afwas een spelletje Yathzee (Thijs won dik, grrr..) zijn we gaan slapen. Ondanks dat medekampeerders om 2 uur gingen trommelen lang het weer heerlijk…

Naar volgende dag