Cornwall 2006

Dag 14: donderdag 10-8 Helford
Toch nog een wandeling uit het boekje vandaag (nr 33 en 34), en het bleek zowel een van de pittigste als mooiste te zijn.We moesten beginnen in Helford, maar aangezien dat nogal om rijden is zijn we naar Helford passage gereden en hebben daar de ferry genomen. Dit was een piep klein motorbootje, erg schattig. Ook bleek het extra laag tij te zijn deze dag zodat hij tussen 11.30 en 2.30 niet kon varen. De kreken daar vallen namelijk bijna helemaal droog bij eb (en als de vloed opkomt stijgt het water weer met 3 meter in 2 uur tijd!).
Het dorpje Helford is een mooie plek om de wandeling te beginnen. We liepen langs de uitmonding van de rivier de Helford richting zee. Overal zijn kleine strandjes en het is niet lastig voor te stellen waarom dit gebied vroeger veel gebruikt werd door piraten. Er waren mensen die lekker vis hadden gevangen en op zo’n strandje een vuurtje maakten om ze op te gaan eten. Erg knus.
We liepen helemaal door tot Dennis head en van daar naar St.Anthony Church. Daar liepen we vervolgens langs Gillian creek richting Manaccan.
Van daar ging het door de velden en bossen naar Frenchman’s Creek. Uiteindelijk kwamen we langs de Helford en waren we er .
Dit viel allemaal nog niet mee, we waren best moe. Inmiddels ging de ferry weer en konden we terug naar Helford Passage.Verder niets spectaculairs gedaan, behalve dat ik gewonnen heb (3x) met Katan. Victory!

Naar volgende dag