Cornwall 2006

Dag 4: 31-7 Eden Project & Falmouth
Wakker geworden met regen, het zou vandaag een wat mindere dag worden volgens de voorspellingen. We waren dus al van plan om naar het beroemde Eden Project te gaan. We waren lekker op tijd vertrokken en om 9.15 uur liepen we het project binnen
Het is echt iets heel bijzonders, prachtig met mooie planten en creaties overal (deed me ergens een beetje denken aan de floriade). De twee kassen zijn echt heel bijzonder. Het is prachtig opgezet en overal zijn displays over voedsel en awareness. Ze zijn erg gericht op fair-trade en duurzame productie methoden. Het hele project is zelf-onderhoudend. Ze recycelen het water zelf, hebben zonnepanelen en het afval wordt ter plekke gescheiden. Een poging tot een echt Eden dus..
 
We hebben nog heerlijk fairtrade koffie en een chocolade muffin gehaald. Het was overigens pachtig weer!
Toen we klaar waren bleek er bij de ingang een enorme rij te staan! Dit is immers de best bezochte attractie van GB. Goed dat we zo vroeg waren dus.Op de terugweg besloten we, aangezien we nog de hele middag voor ons hadden, een bezoek te brengen aan Falmouth. We parkeerde de auto op een plek van waar je met de boot naar de stad gebracht wordt. Dat was best leuk, je vaart langs alles bootjes en komt mooi in het centrum uit.
Niet dat Falmouth nu zo heel mooi is, maar we wilden graag naar het kasteel aldaar; Pendennis Castle. Dit is het grootse fort van Cornwall en is tot aan WO2 in gebruik geweest. De weg er naar toe was lang en nat (uiteraard begon het te regenen) maar het fort was erg leuk om te bezoeken. Het is allemaal goed onderhouden en het ziet er leuk uit qua displays e.d..
Na een kortere route terug en een boottochtje gingen we snel naar de Asda’s voor inkopen. Heerlijk avond gegeten, spelletjes gedaan en naar bed.

Naar volgende dag