Cornwall 2006

Dag 5: dinsdag 01-8 Mullion Cove
Rustig aan opgestaan en bij de tent gerommeld. Het was niet echt mooi weer: harde wind en regen, maar het zou beter worden!
Tegen een uur of 11 werd het dat ook en we besloten een wandeling uit ons boekje ’50 walks in Cornwall’ te doen. Het boekje is samengesteld door Des Hannigan en uitgegeven door de engelse ANWB: de AA maar gewoon verkrijgbaar bij onze ANWB. Er staan zeer verschillende wandelingen in van 5 tot 15 km, van licht tot pittig. Het werd walk 41 van ongeveer 12 kilometer bij Mullion Cove.We reden naar de parkeerplaats die als startpunt diende en begonnen: een ware speurtocht. The National Trust heeft er een route uitgestippeld, maar volgens het boekje moesten we die niet hebben. Waar we wel naar toe moesten was absoluut niet duidelijk. Na wat heen en weer geloop hebben we we toch maar de uitgezette route genomen en na een tijdje bleken we gewoon weer op het pad van het boekje te zitten. Overigens was de rest van de wandeling perfect te volgen.De route loopt vanaf Predannack Wollas farm naar het zuide door een prachtig natuurgebied met raven en longhorns (Kayance farm nature reseverve).
Vervolgens buigt de route af richting het weste om daar met het Costal Path samen te komen. Via een spectaculaire route langs de kliffen noordwaarts kom je in Mullion Harbour aan in de Mullion Cove, een piepklein haventje zonder echte boten maar met zwemmende Engelsen.
Na een kleine pauze en een blikje cola liepen we door het dorpje via een public foothpath de velden weer in. Na een snelle ontmoeting met een vos (op 2 m afstand!) ging het pad tussen heggen en walletjes verder.
Uiteindelijk waren we na ruim 4 uur weer bij de auto beland. Enorm moe maar voldaan en met stevige spierpijn heben we een douche genomen, pasta gegeten en lagen we vroeg in bed!

Naar volgende dag