Cornwall 2006

Dag 9: zaterdag 05-8 Loe pool
De dag begon een beetje rommelig. Ik had hoofdpijn en we vergaten allebei de belangrijkste spullen mee te nemen. Wat zou dat worden?Nou het viel mee. We arriveerden veilig op de parkeerplaats bij Helston om aan de wandeling om Loe Pool te beginnen (walk 40 en een beetje zelf bedacht). Dit meer is ontstaan doordat het riviertje de Cober bij zee gedamd wordt door en strook zand dat daar door de zee opgeworpen is. Hierdoor is een natuurlijk zoetwatermeer ontstaan, het grootste van Cornwall.Inmiddels is er een afwatering naar zee gemaakt omdat het meer nogal vaak overstroomde. Aan de oostkant van het gebied waar het riviertje van het land komt is een moerasig gebied. Verder staat er veel bos omheen en een paar weides. Een heel andere omgeving dan de rotsige kust die we tot dan toe gezien hebben.
We liepen langs de noordrand naar Loe Bar (de berg zand), wat een erg mooi stuk is. Hier zie je aan de ene kant de woeste oceaan en aan de andere kant van de zo’n 200 meter brede zandbank, een rustig meer.
Langs de zuidkant liepen we een heel eind tussen de braamstruiken door (lekker!) en langs het riet. Daarna nog een stuk bos en toen waren we 12 kilometer later weer bij de auto.
Deze wandeling was niet echt zwaar maar best lang, toch waren we naar 3 uur alweer klaar.
Na de boodschappen lekker zitten lezen. Chris kwam nog langs met een lama en zijn honden. Prachtig zijn ze toch, en erg lief dus ik kan ze fijn aaien. Later kwam hij foto’s brengen van het Lama voeren die hij had gemaakt en uitgeprint, erg leuk!
Na nog twee spelletjes Katan (een keer afgeslacht en een keer leuk close gewonnen) weer lekker naar bed. We lagen nog niet (de zaklamp was nog aan) of onze vriend de egel kwam snuffelen of er iets te halen viel, dat lijkt hij elke nacht te doen.

Naar volgende dag