Zuid Engeland 2022

29-6-2022

We starten weer rustig op. Thijs gaat eerst nog een stukje hardlopen. Het is bewolkt en wat koeler dan we tot nu toe gehad hebben. Maar we gaan wel lekker op pad na de lunch.

We rijden naar Chedworth waar we een wandelingetje willen maken. Het is een prachtige route om te rijden door mooi glooiend landschap. In het dorp zelf parkeren is nogal een uitdaging gezien de smalle straatjes, maar we rijden door naar de parkeerplaats bij de Romeinse villa even verderop. Hier is genoeg (gratis) ruimte. We lopen een rondje van 2,5 km. Berg op gaat heel traag met Sam, dat vind hij zwaar.

Maar boven op de heuvel gaat hij weer als de brandweer en raak ik hem nog bijna kwijt! Het is een mooie route door bos en weide, en door bos met een wat eng stenig pad weer de heuvel af. Daar komen we onder een tunneltje door, geen idee waar die voor is, er zijn hier geen wegen of spoorlijnen midden in het bos, maar het ziet er oud uit dus wellicht was er ooit wel iets wat er overheen moest.

We rijden nu naar Bibury, een hyper schattig plaatsje met een rijtje zeer fotogenieke oude wevers cottages. We parkeren bij de Trout farm (warempel de 1e keer pay and display) en lopen wat rond. Het is koddig. Het watertje is ook erg mooi met veel jonge eendjes. Bij de Trout farm koop ik 2 forellen voor het avondeten.

Hierna rijden we via de coop in Lechlade weer naar huis. Instorten, biertje, boekje. We eten laat (de Live show van de Spelletjes Vrienden kan niet gemist worden) en gaan vrij op tijd naar bed.

Naar volgende pagina