Zuid Engeland 2022

26-6-2022

Het belooft een mooie dag te worden. We ontbijten en doen het lekker rustig aan. Sam dribbelt al weer aardig rond, hij herstelt snel, maar moet overduidelijk nog wel rustig aan doen. We bedenken dat actieve rust goed voor hem is en rijden naar Sherborne Park, een landgoed vlak bij waar in 2017 en 2018 de BBC Springwatch programma’s zijn opgenomen. Hier wachten we even het buitje af wat over trekt en daarna lopen we heel rustig in slakkengang een stukje het wandelpad af. Sam wil graag maar hobbelt nog wel erg. Hij is super fijn aan het snuffelen en er komen andere hondje langs om even aan te ruiken, dus helemaal prima voor hem zo. Na een paar honderd meter keren we weer om.

We rijden nu naar Bourton-on-the-Water. Een hyper toeristisch plaatsje, druk dus op zondag. Maar de vele ruimte op de parkeerplaatsen doet vermoeden dat het er nog veel drukker kan zijn.

Het is een aller schattigst plaatsje met een brede maar ondiepe rivier er door (duidelijk zo aangelegd) met veel eenden en spelende kinderen en honden er in. De vele bruggetjes over het water en de schattige cottages en pubs maken het helemaal af.

We scharrelen wat rond. Sam is weer heel druk aan het snuffelen. Heel hard gaat het dus niet, maar dat is ook precies de bedoeling. Bij Kingsbridge pub gaan we in de tuin zitten voor lunch en wat te drinken. Sam ligt heerlijk in het zonnetje te chillen. Hierna pakken we weer op en gaan we richting auto via wat kleine boodschapjes.

Het is prachtig zonnig dus we zitten heerlijk in de zon te lezen tot we nog een kleine hap eten. Ik maak nog een klein ommetje met een huppelende Sam en dan is het spellen tijd. We hebben het cooperatieve kaarstpel The Crew voor het eerst gespeeld, erg leuk! Smaakt naar meer. En nog 3 potjes Clever 3.

Naar volgende pagina