Zuid Engeland 2022

3-7-2022

Na een goede nacht met alleen het geluid van een uiltje, zitten we heerlijk buiten koffie te drinken en wat te lezen. We ontbijten wat laat maar we hebben dan ook geen enkele haast.

Rond een uur of 11 gaan we op pad. We gaan een rondje wandelen vanuit het huisje, dus de auto kan blijven staan. Voor het huisje langs loopt een van de vele lange afstand paden hier in de omgeving, de Allan King Way. Die lopen we een stuk uit en gaan dan over asfalt verder. Na een scherpe bocht stijgen we langzaam aan de heuvel op. We zien veel (grijze) eekhoorns onderweg en we zien in de verte ons huisje.

Dan duiken we een bridleway op en gaan we van het asfalt af. Langs velden en door een bosje lopen we slingerend naar Owlesbury waar we pauzeren bij de kerk. Sam heeft er nu al 6 km opzitten maar gaat nog als de brandweer. Het is nu nog 2 km lopen, door velden waar paarden staan. Een paard is heel nieuwsgierig en komt naar ons toe. Hij blijft een tijdje met zijn neus tegen mijn schouder achter me aan lopen voor hij door heeft dat ik ├ęcht niets lekkers heb voor hem.

Weer bij het huisje zijn we precies op tijd voor de F1. Omdat het dit weekend toevallig de race in Silverstone betreft, zendt Channel 4 het volledig uit en kunnen we dus alles zien, inclusief chauvinistisch voor- en nabeschouwen.

We eten een simpel pizzaatje en na het eten zitten we nog heerlijk buiten te lezen tot een uur of half 9. Dan is de zon echt weg en koelt het af. De boeken zijn spannend, dus geen spelletjes gedaan..

Naar volgende pagina