Zuid Engeland 2022

28-6-2022

Na het gebruikelijke ontbijt-koffie ritueel, rijden we naar Eastleach Turville, 2 km verderop. We parkeren aan de weg en beginnen aan een zeer lieflijk wandelingetje van 4km. We beginnen langs de rivier de Leach en door het kerkhof.

Dan langs een rustig laantje verder langs de rivier. Hier blijkt hij helaas wel droog te liggen. De tuinman vertelde me gisteren al dat het al heel lang erg droog is geweest in de regio.
We slaan af een veld in over een mooi grassig pad langs een heuvel. Hier blijven we voorlopig door de velden lopen. Door het hoge wuivende gras.

Als we een van de velden uit lopen het hek door, om vervolgens links af te slaan, zien we ineens achter ons een enorme kudde jonge koeien (stieren?) de heuvel over huppelen. Het is een mooi gezicht, maar we zijn wel blij dat wij het veld al uit waren, het zijn er veel!

We draaien nu weer richting het dorp en gaan een heuvel over en zien de huizen in de verte liggen. Nog een klein stukje tussen de schattige huizen door en we zijn bij de Victoria Inn (helaas gesloten op dinsdag) en lopen naar de auto.

Sam heeft het goed doorstaan, hij vond het duidelijk heerlijk, maar heeft ook rust kunnen pakken tussendoor.

Het is nog vroeg dus we bedachten een leuke rondrit naar een Romeinse villa bij North Leigh , vlak bij Witney, en vrij te bezoeken. Het is een leuke route om te rijden alleen de villa was lastig te vinden, we rijden er eerst zo langs. De wegwijzer was verstopt van waar we eerst reden, maar toen we keerden zagen we hem als nog. Het was een klein trippeltje naar de villa over een stenen pad. Sam vond dat duidelijk niet meer leuk dus ik heb hem een stukje gedragen. Van de villa zijn vooral funderende muren over, een stuk van de vloerverwarmingsystemen en een mooi stuk mozaiek wat ingepakt is in een huisje, beperkt open per jaar maar door de ramen goed te zien.

Blijft wonderlijk hoe ver gevorderd de techniek was voor men in de Middeleeuwen belandde en alles weer ‘vergeten’ werd..

We lopen door een veld en bosje terug naar de auto en rijden naar Lechlade voor een snelle boodschap. Biertje, boekje, hapje, spelletje. The Crew en Keer op Keer waar ik warempel de onverslaanbare monsterscore evenaarde!!

Naar volgende pagina