Zuid Engeland 2022

8-7-2022

We staan vroeg op, om 7 uur aan de koffie. Sam heeft een redelijk rustige nacht gehad, dus ik ben ook redelijk fit en zal het stuk in Engeland (ongeveer 2,5 uur) op me nemen.

We rijden voor 8en al weg en de reis gaat voorspoedig. Wanneer we rond 10 uur al bij de terminal zijn kunnen we op een trein eerder gezet worden. Maar weer lijkt de organisatie van Eurotunnel ons in de steek te laten. We mogen op tijd naar de wachtrij voor boarding, maar daar ontstaat toch weer vertraging. Als we dan eindelijk, ruim een half uur te laat, naar de trein mogen, moeten we daar ook weer wachten. Uiteindelijk gaan we 5 minuten later dan onze oorspronkelijke tijd weg, terwijl we ruim een uur eerder konden.. Ik weet niet wat er gebeurd is bij Eurotunnel, maar de soepele, snelle en ontspannen overtocht die we gewend waren is het niet meer.

Dan zijn we in Frankrijk waar we eerst stoppen om Sam te verschonen. Door al het gewacht konden we hem niet tijdig uit laten en heeft hij zijn mandje bevuild, arme schat. Gelukkig was dit snel opgelost en konden we verder. Tot ver in België gaat het prima, dodelijk saai zoals gebruikelijk maar het rijdt. Maar dan komt Antwerpen en staat het vast. Wat een #$@%!-stuk is dit toch.

Aangezien dit onze laatste reis met hond was naar de Britse eilanden, zal dit voorlopig ook de laatste Eurotunnel overtocht zijn geweest én laatste rit over Antwerpen, we zijn daar echt wel klaar mee! Volgende keer weer de boot. Na de ring rijdt alles weer en bij Hazeldonk halen we Mac-voer. Het laatste stuk gaat super soepel en om 20.15 zijn we thuis, tot grote blijdschap van Sam. Die heeft honger als een paard en huppelt (na een hoognodige douche) blij het huis rond om vervolgens in diepe slaap te vallen. Fijn zo.

Al met al een wisselend gevoel bij deze vakantie. Aan de ene kant super fijn weer in Engeland te zijn, prachtige dingen gezien, heerlijk rondgereden tussen de heggen en over de heuvels. Aan de andere kant bitterzoet omdat dit de laatste lange reis voor Sam was. Dat hadden we van te voren al bedacht, maar met alle complicaties van deze trip is dat een zekerheid. Het oude besje houden we de rest van zijn leventje dicht bij huis.

naar index