Zuid Engeland 2022

25-6-2022

Na een traditioneel onrustige eerste nacht (dank je spookje Sam) hebben we een heerlijke ochtend in de tuin. Aan de picknictafel is het goed koffie drinken en verslagjes typen.

Rond een uur of half 11 gaan we op pad. Via de Texaco in Lechlade rijden we naar Burford, ongeveer 15 minuten verderop. Dit is een uber schattig (en druk) middeleeuws marktplaatsje. We rijden via smalle steegjes naar de car park en vinden een (gratis!) plekje. Vanaf hier gaan we een wandeling maken uit de Pathfinders Guide ‘The Cotswolds’, nr 12: Burford Fulbrook and Widford. Volgens het boekje 9,3 km, wij rekenen er altijd voor de zekerheid 1km bij op.

We lopen via de highstreet het dorp uit over een zeer smalle brug (1 auto en een half voetpad breed). Het is hier zo smal dat ik voor de veiligheid Sam aan het handvat aan zijn tuig optil en zo de brug over draag, tot grote hilariteit van de automobilisten die ook de brug over moeten.

We lopen langs de drukke straat richting Fulbrook waar we een wandelpad achter de huizen langs volgen. De uitzichten zijn mooi over de velden en glooiende heuvels. Even duiken we Fulbrook weer in, langs het war memorial en een stukje weer langs de weg om vervolgens echt de velden in te trekken. Het is een mooie licht stijgend pad door landbouwgewassen. Het eerste stuk is kaal, net geoogst, maar daarna lopen we tussen de soja door tot we bij een bos komen.

Een klein stukje gaan we daar door tot we bij de volgende open weidsheid komen. Via een breed farmtrack lopen we de heuvel af en onderaan slaan we rechtsaf een andere heuvel weer op.

Het is zonnig geweest en best warm, maar nu komen er ook wat druppeltjes uit de lucht. Echt een bui mag het niet heten dus de jassen blijven uit.

Het is plezierig lopen op de goede glooiende paden. Sam begint wel wat tekenen van vermoeidheid te tonen, maar in zijn geval zijn we nooit helemaal zeker hoeveel ‘echt’ is en hoeveel theater. Dus we lopen door.

We komen op een stuk asfaltweg waar we weer de heuvels af dalen tot we links af een groen grasdal in lopen. Hier begint het toch even flink te regenen, dus we schuilen onder een grote boom tot het over is, wat niet lang duurt.

We lopen het dalletje door, tussen de koeien, en komen in een volgend veld met een prachtig oud kerkje, St. Oswald Church, er naast. In het bosje er naast schijnen de resten van een middeleeuws gehuchtje te liggen waar het kerkje ooit deel van uitmaakte.

We komen nu bij Widford, een paar huizen en een brug aan de rivier de Windrush wat we in Burford al zijn overgestoken. Nu is het een kwestie van de rivier volgen door de velden tot we bij het plaatsje zijn. Sam is inmiddels wel echt mank, dus het gaat niet snel. Hij wordt etappes gedragen zodat we een beetje opschieten. Maar deze wandeling was overduidelijk te veel voor hem in 1x.

In Burford loopt Thijs met Sam direct naar de auto en ga ik het dorpje even in voor wat boodschappen en rijden we daarna naar huis. Daar drinken we een biertje, zijn we alle 3 stiekem best moe en doen we na het eten nog wat spelletjes. Isle of Cats Explore and Draw voor het eerst samen gedaan en Clever 3.

Morgen rustig aan ivm Sam, misschien wat rondtouren en plaatsjes bekijken.

Naar volgende pagina