Zuid Engeland 2022

4-7-2022

Het is weer een stralende dag, we boffen enorm met het weer.

Na koffie en ontbijt aan de picknick tafel gaan we op tijd op pad. We rijden naar Milford on Sea, in het zuiden van het New Forest National Park, een klein uurtje rijden. Eerst een stuk over de M wegen, daarna door het mooie New Forest.

We parkeren bij Keyhaven, daar vandaan gaat een klein bootje naar Hurst Castle, een verdedigingswerk door Henry VIII ooit aangelegd en nadien vele malen uitgebreid en aangepast. Het bootje kan maar 12 mensen vervoeren en we passen er net niet meer op, dus wachten we op de volgende, dat duurt een kwartiertje.

Na een kort vaartochtje bezoeken we het fort.

Niet alles is toegankelijk momenteel, ze zijn stormschade aan het herstellen en delen moeten grondig gerenoveerd. Maar de oude, oorspronkelijke midden toren kan je op en je hebt daar en vanaf de andere verdedigingswerken waar je op kan een mooi uitzicht op de zeestraat The Solent en The Isle of Wight. Er zijn ook hele grote kanonnen, oud en nieuwer. Ook in WOII is dit fort nog gebruikt als uitvalsbasis voor o.a. D-Day.

Na een koffie en wat lekkers gaan we lopend terug. Het is zo’n 2km over de kiezeldijk tussen het fort en het vaste land, langs mooie kwelders. En dan nog 1km over een goed pad naar de parkeerplaats. Het waait lekker en het loopt vrij zwaar, dus we doen het rustig aan. Op het binnenwater zijn kitesurfers bezig, mooi gezicht, en langs de weg staan vele campertjes/kampeerbussen met relaxte ouwe hippies en jonge hippe surfmensen, leuk sfeertje wel.

Dan weer terug door het nationaal park en wat boodschappen onderweg. Biertjes in de zon, lekkere pasta en spelletjes bij de thee.

Helaas heeft Sam inmiddels een buikgriep oid opgelopen dus ik slaap naast hem op de bank zodat ik hem snel naar buiten kan gooien wanneer het nodig is. Het oude beestje kan niet meer zo veel hebben.

Naar volgende pagina