Zuid Engeland 2022

2-7-2022

Na een goede nacht en rustig aan wakker worden met koffie buiten en het schrijven van dit verslag, besluiten we op pad te gaan. We rijden naar Midhurst, een plaatsje midden in het hart van de South Downs. De route er heen is prachtig en we zien zo mooi iets van deze nieuwe omgeving. Hoewel beide gebieden mega Engels aan doen, zijn ze toch ook erg verschillend van elkaar. Hier is de glooing wat sterker en de architectuur uiteraard totaal anders dan het typische Cotswoldse. In Midhurst is het wat druk, maar we vinden gemakkelijk een parkeerplek. Vanaf hier gaan we een wandeling maken langs de rivier Rother. De wandeling is een kleine 6km en loopt een tijd lang langs de rivier, voor we de hoge grasvelden in duiken, die prachtig in bloei staan. Het is prachtig zonnig en warm onderweg.

Na een tijdje lopen we het dorp weer in en via een achteraf weg komen we weer bij de drukke hoofdstraat uit. Hier steken we over en lopen we het oude deel van dit Middeleeuws marktstadje in, een goed idee want het is super mooi.

Via de ruïnes van Midhurst Castle lopen we weer een stukje langs de rivier waar Sam nog even lekker poedelt. Dan komen we langs de ruïne van Cowdray, een typisch Tudor stijl huis/kasteel wat in 1793 is afgebrand.

We zijn dan ook weer vlak bij de parkeerplaats dus we stappen weer in, rijden langs de supermarkt en rijden dan weer via die prachtige weg naar Owslebury. We crashen op de bank en na het eten spelen we voor het eerst Port Royal en daarna nog 3 potjes Clever 3.

Naar volgende pagina