Denemarken

13-5-2023: Eerste etappe naar Tönning

Today is travelling day. We drive past Hamburg, where the road-works keep us up a bit, and find a nice spot to park up in Tönnig. I have a lovely chat in German with a fellow camper at the washing up facilities and learn about the German pensioning schemes, and we enjoy the sunshine. Tomorrow we go to Denmark!!

We staan op tijd op en na rustig wakker worden vertrekken we iets over 9.00. We rijden de A1 af, de grens over en immer gerade aus over wat nu de A30 is. Ik ben lekker wakker en het toert relaxter in de bus dan ik dacht. Dan pakken we weer een A1 naar Bremen, richting het noorden, en via enkele baustelle naderen we Hamburg en pauzeren we. We maken een plan de campagne, we kiezen er voor de westelijke route naar Denemarken te nemen, dat leek ons leuker en dan zoeken we een overnachting ergens aan de Waddenzee . Er staat flinke file verderop, dus na een lunch en wat te drinken rij ik ons verder. We lopen een uur vertraging op, maar na Hamburg rijdt het lekker door.

We wisselen van stuur en rijden nog een uurtje door naar Tönning, een klein stadje aan de rivier Eider, waar die uitmond in de Waddenzee. Hier zijn 2 camperplaatsen en een grote camping. Er is plek zat en we parkeren de bus achterop het camperveld. Het is heerlijk warm, 24 graden en het zonnetje schijnt er driftig op los. Biertje voor de bus voor het eten dus.

Na het eten maken we een ommetje langs de Eider en lopen we naar het jachthaventje van Tönnig. Er zijn mooie oude gebouwen, een enorm pakhuis uit 1783, en veel bootjes.

Ik doe nog even de afwas, terwijl ik bijgepraat wordt over het pensoeinstelsel van Duitsland en het drugstoerisme in Venlo.. geloof ik.. mijn Duits is niet meer al te best.

Vanavond vroeg naar bed, morgen willen we Denemarken verkennen immers!!

Naar de volgende dag