Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel

Datum: Vrijdag 7 april t/m maandag 10 april 2023
Waar: Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel

Voorzieningen:
Stroom, Toilet/douchegebouw, Sanistation, Lozen grijs water.

Bijzonderheden:
Kampeerterrein van Staatsbosbeheer, Natuurkampeerkaart is noodzakelijk

Verslag:
Het lange paasweekend was een mooie gelegenheid om Jolly weer van de oprit te halen. Thijs had op vrijdag een opleiding in Apeldoorn, dus het plan dat Sonja hier met de camper naar toe zou rijden zodat we direct door konden naar de campeerplek was snel gemaakt. Omdat we toch vanaf Apeldoorn zouden komen was de keuze voor de Veluwe ook snel gemaakt.

We hadden geboekt op het natuurkampeerterrein nabij Nunspeet. Een terrein midden in het bos, direct aan de fietspaden, met ruime plekken en alle basisvoorzieningen (met o.a. keurig sanitair). Als er al een nadeel te bedenken is aan deze plek is het de redelijk drukke weg op een paar honderd meter afstand, maar we hebben hier in de praktijk geen enkele hinder van ondervonden.

Bij aankomst miezerde het nog, maar de voorspellingen voor het weekend waren prima. De vrijdagavond bestond uit eten, een biertje en een paar spelletjes. Daarna op tijd naar bed om te ervaren dat de upgrade van het bed met een topdekmatras een uitstekend plan was.

De zaterdag was het al direct een stuk beter weer, zodat we voor het eerst de luifel konden uitdraaien en de tafel en stoelen buiten gezet hebben voor het ontbijt.
We hadden de fietsen dit keer meegenomen. Op zaterdagochtend fietsten we naar Nunspeet (een kilometer of 5) om daar even het dorpje door te lopen en boodschappen te doen. Eenmaal terug op de camping liepen we nog een korte ronde het bos in. De rest van de dag hebben we vooral zitten lezen.

De zondag was het nog een paar graden warmer, alle reden voor een actieve dag. Na weer een ontbijt buiten fietsten we naar Vierhouten voor een prachtige wandeling van een kilometer of 8 rond Vierhouten en de Vodseberg.
Aansluitend hebben we op het terras bij Tante Sjaan een biertje en wat bitterballen weg gewerkt.
Op de terugweg hebben we nog een korte stop gemaakt bij het verscholen dorp; een onderduikerskamp waar in de tweede wereldoorlog 80 tot 100 mensen (oa Joden, verzetsmensen en geallieerden) verbleven die op de vlucht waren voor de Duitsers. Uiteindelijk is het dorp ontdekt en wisten 8 joodse onderduikers niet te ontkomen. Het monument om hen te gedenken waren we op de heenweg al tegen gekomen.
Eenmaal terug bij de camper hebben we buiten gekookt en gegeten, Daarna gelezen met een Whisky tot het bedtijd was.

De maandag was het alweer tijd voor de terugreis. Goed om te ervaren dat we de spullen in no time weer op de plek hadden om te kunnen rijden. De routine zit er al goed in.

Al met al een heerlijk voorjaarsweekend op een heerlijke plek.

De foto’s