Natuurkampeerterrein De Kijl

Datum: Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024
Waar: Natuurkampeerterrein De Kijl
Voorzieningen:
Stroom, Toilet/douchegebouw, Sanistation, Lozen grijs water.

Bijzonderheden:
Kampeerterrein van Staatsbosbeheer, Natuurkampeerkaart is noodzakelijk.
Prachtige ruime plekken hier!
BTW:Lozen grijs water kan in theorie, maar de plek is niet heel handig aangelegd, met onze bus krijgen we de uitlaat van de grijswatertank niet boven de afvoer.

Verslag:

Zomaar een weekend met een vrije vrijdag (dat hebben we om de week), dus een mooi moment om er weer met Jolly op uit te gaan voor een kampeerweekendje.
Onze ervaringen met de natuurkampeerterreinen van staatsbosbeheer (ofwel: kamperen bij de boswachter) zijn tot nu toe erg goed, dus we kozen nu voor Natuurkampeerterrein De Kijl bij Schoonoord. In ons favoriete Drenthe dus, en uiteraard ligt ook dit terrein midden in het bos..

We kwamen vrijdag vroeg in de middag aan, en de gebruikelijke, dit keer kortstondige, ruzie met de aanmeldzuil konden we Jolly parkeren op een prachtige ruime plek. We verwachtten geen topdrukte dit weekend, en dit bleek een goede inschatting. Van de circa 60 (enorm ruime!) plekken waren er gedurende dit weekend een stuk of 10 bezet! Super rustig dus, met vooral het geluid van heel veel vogels rond de camping.

De vrijdag bestond uit lezen onder de luifel, een spelletje en de tradionele podcast (kind van de jaren 90, ook een tip). Op zaterdag fietsen we een rondje via het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Jeugdsentiment. maar ook anno nu nog steeds erg de moeite waard om er rond te struinen en, omdat we er toch waren, te lunchen.
Aansluitend was het tijd om te lezen en te barbecueën.

Zoals gebruikelijk reden we zondag weer naar huis, ook dit staatsbosbeheer terrein is ruimschoots goedgekeurd.

De fotos