Natuurkampeerterrein Borger

Datum: Donderdag 13 juli t/m zondag 16 juli 2023
Waar: Natuurkampeerterrein Borger

Voorzieningen:
Stroom, Toilet/douchegebouw, Sanistation, Lozen grijs water. En niet te vergeten een bakker die iedere ochtend langs komt (juni t/m augustus).

Bijzonderheden:
Kampeerterrein van Staatsbosbeheer, Natuurkampeerkaart is noodzakelijk

Verslag:

Door een te drukke agenda waren we al even niet met Jolly op pad geweest. We wilden voorafgaand aan onze ronde door Ierland sowieso nog een keer op pad, vooral ook om een aantal dingen te testen. Allereerst de nieuw ingebouwde media-navigatie-achteruitrijcamera; dit blijkt een geweldige upgrade te zijn.
Daarnaast hebben we inmiddels een Gopro en een kleine Drone aangeschaft waarmee we in alle rust even wilden oefenen. We hadden dit weekend daarom geboekt voor een weekendje Drenthe. Kamperen bij de boswachter op het natuurkampeerterrein bij Borger om precies te zijn.

Redelijk last minute hadden we besloten donderdag eind van de middag direct vanuit het werk af te rijden, zodat we een nachtje extra zouden hebben. Donderdag rond 19 uur kwamen we aan; het kampeerterrein in Borger blijkt prachtig, uiteraard midden in het bos, ruimte plekken en een uitstekend nieuw sanitair gebouw.

Een impressie vanaf de fiets (helaas doet YT iets geks met de kwaliteit van het filmpje):

Thijs was vrijdag vrij, met alle tijd voor een rondje hardlopen via Grolloo. Sonja heeft eens ervaren hoe een dagje vanuit de camper werken bevalt; dat gaat wonderbaarlijk goed. Tussendoor doen we per fiets boodschappen in Borger en ‘s avonds fietsen we naar een open plek met een kleine vijver om de drone te testen:

Zaterdag pakken we opnieuw de fiets (we hebben inmiddels allebei een goede fiets voor onze trips, dat scheelt!) en gaan eerst naar het boomkroonpad. Je loopt hier op een brug/pad ter hoogte van de boomtoppen. Sonja doet het sprintend om zo snel mogelijk weer naar beneden te kunnen.

Hierna fietsen we (met fiks wind tegen) naar het Hunebedcentrum in Borger . Hier blijkt in het buiten deel van het museum ook de nodige (historische) activiteit te zijn, erg leuk. Aansluitend via de supermarkt weer terug. Na het avondeten maken we nog een kort wandeling. We negeren het gerommel in de verte en komen uiteraard totaal doorweekt terug na een plensbui.

Zondagochtend pakken we op het gemakkie weer in. Inmiddels hebben we besloten dat we de natuurkampeerterrreinen van staatsbosbeheer perfect vinden als we in plaats van doortrekken eens een weekend kampeergevoel willen.