Scheer’s Hoeve camperplaats Wapenveld

Datum:  Vrijdag 15 september t/m zondag 17 september 2023
Waar: Scheer’s Hoeve

Voorzieningen:
Stroom, Toilet/douchegebouw, Sanistation.

Bijzonderheden:
De camperplaats is ook Rust Punt voor wandelaars en fietsers, er zijn kleine snacks, ijs, en drankjes te koop. De gemeenschappelijke ruimte in de schuur is ruim en handig bij te nat weer. Reserveren van de camperplaats is verplicht, blijkbaar worden ze door de gemeente strak aan maximaal 10 campers gehouden. Scheer’s Hoeve is onderdeel van Langs Boeren Erven camperplaatsen.

Verslag:

Thijs had op vrijdag weer een cursusdag in Apeldoorn, dus mooie gelegenheid om van daaruit direct een camperplek in de omgeving te bezoeken. De keus was gevallen op camperplaats Scheer’s Hoeve bij Wapenveld. Een mooie kleine en zeer nette camperplaats met alle voorzieningen. Vrijdag rond half zes stonden we, in de stralende zon, omringd door kippen, alpaca’s, paarden en een huisvarken.

Plan voor het weekend was het lopen van het Paddenpad rondom Wapenveld. Dit is een van de vele klompenpaden die je kunt lopen in Gelderland en Utrecht. Tot vorig jaar konden we deze niet lopen omdat honden niet altijd welkom zijn op de stukken privé terrein waar de routes over heen lopen. Nu grijpen we onze kans. Deze route van ruim 13km hebben we op zaterdag gelopen; een prachtig afwisselende route langs boerderijen, buitengebied, door bos en heide en over de dijk. En niet onbelangrijk: met een tussenstop bij een pannenkoekenhuis en een kraampje met ijs. Absoluut een aanrader! We gaan zeker nog wel een paar van deze klompenpaden proberen.

Foto’s: