Dag 3: Cairngorms, Breamer en Balmoral

26 april 2017

Na een goed Schots ontbijt mét haggis, stappen we de auto in. Toeren naar Braemar en Balmoral. Het is een prachtige rit door de Cairngorms. Eerst komen we langs ‘onze’ Ben Vrackie en dan rijden we door naar de A93. Het is werkelijk prachtig. Ik ben hier eerder geweest, maar doordat er nu sneeuw op de bergen ligt oogt het allemaal volkomen anders voor me.

We stoppen regelmatig om foto’s te maken van de prachtige bergen en de kuddes herten die we spotten. Het zijn er wel meer dan 150 denken we. Ook zien en horen we veel korhoenders.


In Braemar bekijken we wat winkeltjes en lopen we wat rond. Ik koop een mooi warm vest wat ik de rest van de vakantie blijf dragen! Wat een fijn ding!


Dan rijden we weer verder naar Balmoral. Bij de Queen op de koffie. Of eigenlijk: de Queen zat zelf op de koffie!


We doen de audio-toer door de tuinen en bijgebouwen. Erg leuk. Het paleis is prachtig gelegen maar alleen de balzaal is toegankelijk (en er mogen geen foto’s gemaakt worden binnen). Het is immers het zomerhuisje van de Queen en nog regelmatig in gebruik door haar. Maar er is genoeg te zien en te horen tijdens de toer.

Het is leuk om te horen over het landgoed en het beheer. Het is echt een hele eigen community en de werknemers wonen veelal op het landgoed of in ieder geval in de directe omgeving. Heerlijk rustig kuieren we rond en eindigen we met een royale koffie zo gezegd.
We rijden dezelfde route weer terug, het blijft mooi..

In Pitlochry eten we in The Auld Smiddy Inn, echt heerlijk!!