maandag 3 augustus: Rannoch station
 

Onze laatste dag om echt wat te doen. Ik wilde nog graag naar Rannoch Station rijden. Dus we gingen op weg. Vanaf de camping is het een klein uur rijden. Van bossig verandert het naar ruige stenige heide. We rijden een hele tijd langs Loch Rannoch waar een vreemd klein eilandje verschijnt waarop een klein torentje staat. Het blijkt een oude gevangenis (voor 1 persoon) dat door verschillende clans gebruikt werd.

Bij Rannoch station houdt de weg op. Je kijkt er zo richting Glen Coe, het is ‘maar’ 12 mijl lopen.
We gaan een klein stukje die kant op tot bij Loch Laidon. Het heeft zowaar een strandje en Sam gaat lekker pootjebaden. Het is er zo stil, je voelt je er alleen op de wereld. Alleen de hertensporen duiden op een drukke route..
We lopen weer terug en rijden richting camping. Er vlak bij is een uitgezette boswandeling die we gaan doen. Het is een leuke en mooie wandeling van 2,5 mijl.
We komen langs een oude homestead waarvan ze 1 hutje hebben gerestaureerd. Tot halverwege de 19e eeuw waren ze bewoond, daarna zijn de mensen weggestuurd door de lord, om plaats te maken voor schapen..

De wandeling heeft nog wat mooie uitzichtpunten en ook komen we langs een ring fort. Dit is nog veel ouder, 300BC ongeveer. Hier binnen de muur was een houten huis waar een kleine familie-gemeenschap woonde.

Na de wandeling hebben we vast wat spullen opgeruimd en zijn we naar Pitlorchy gereden om wat te gaan eten. We hebben bij de Old Smiddy inn buiten gezeten (ivm Sam) en lekker gegeten.
Helaas regent het wel nu en dan dus dat wordt nat opbreken morgen. Maar goed, dat zijn we wel gewend van onze vorige vakanties, dat overleven we wel en de tent ook. We hadden geen zin onze ‘tussendoortent’ nog een keer te gebruiken, dus het was een ingecalculeerd risico.
 
index volgende dag