Dinsdag 4 en woensdag 5 augustus: de terugreis
 

Goed, dat werd dus een natte kledder inpakken. Zeik nat welteverstaan.
Het inpakken verliep gelukkig voorspoedig en de tent paste zelfs gewoon in zijn zak, maar man wat is hij zwaar nu! Om half 9 konden we wel vertrekken.
Over de A9 naar het zuiden waren we al vrij snel bij Edinburgh. Via de City Bypass naar de A68. In Lauder zijn we gestopt voor een kop koffie en ontbijt, en dan snel weer terug.
De A68 is een erg mooie weg en we hebben nog even genoten van de uitzichten. Bij the border even gestopt uiteraard en afscheid genomen van Schotland.
We hebben overigens de hele dag door de regen gereden en dat was eigenlijk wel fijn. Een goed afscheid van Schotland.
We waren uiteraard ruim op tijd bij de boot; 14.00. Een half uur later begon de check in, daarna door de douane (ze wilden warempel in de auto en dakkoffer kijken, uiteraard viel er iets uit de achterbak waarop de douaniere erg moest lachen) en toen weer wachten tot we de boot op konden.

Gelukkig dit keer niet pas als laatste, om 4 uur mochten we er op, 5 uur was de afvaart. We werden nu wel goed neergezet, vlak bij het dog hotel, dus dat ging allemaal perfect.
Sammetje geïnstalleerd en de hut opzoeken. We zaten op dek 8 tussen de luxe hutten, mooie stek want vlak bij de Compass bar!
Op het sky dek hebben we onze ponden omgezet in bier en gezellig met een Duitser in het zonnetje die doorbrak, zitten kletsen. Tijdens het kletsen zagen we ons geliefde Groot Britannië met pijn in het hart langzaam aan de horizon verdwijnen.

Toen ff wat eten en bij Sam kijken. Toen was het alweer bijna 9 uur! Tijd om naar de bar te gaan om weer gezellig met de gitarist liedjes te zingen. Dit keer was het en ander en eigenlijk deed hij het wel wat beter, simpeler. We zijn aan de praat geraakt met een heel stel mensen om ons heen wat erg gezellig was. We waren overgestapt van het bier op de Talisker wat (op de financiën na) goed beviel. Pas na 12 uur boottijd (11 uur GB tijd) zijn we naar bed gegaan, zo laat hebben we het de hele vakantie niet gemaakt!


’s Ochtend lekker ontbeten en een liter Ardbeg voor weinig gekocht. Sam opgehaald die dolblij was en spontaan de brokjes van zijn buurvrouw opvrat! Oeps! Gelukkig kon haar baasje er om lachen.
Het duurde nog wel even voor we de boot af konden rijden, maar toen waren we toch echt weer in Nederland.. bah.. en het was nog vies warm ook, dat waren we helemaal niet meer gewend!
Thuis gekomen hebben we van de zon gebruik gemaakt en de tent opgezet in de tuin van de ouders van Thijs en alle zooi verder zo veel mogelijk opgeruimd. Daarna genieten van de 2300 foto’s die we gemaakt hebben.. Het was een TOP vakantie!

 
index