Zaterdag 25 en zondag 26 juli: van Skye naar Loch Leven
 

Zo, we zijn inmiddels verhuisd. Met een licht weemoedig gevoel hebben we Skye verlaten en ingeruild voor Loch Leven.
Gister was het een erg mooie dag dus hadden we goede moed de Roerdomp droog in te kunnen pakken. Maar eerst zijn we naar de edelsmid vlakbij Elgol terug gegaan, geen straf gelet op de prachtige rit!

Omdat we dit jaar 5 jaar samen zijn vonden we het een mooi symbool om ringen op Skye te kopen. Ik heb de ring met Flora’s knot en Thijs heeft de Wedding knot. Ze zijn echt prachtig en ik vond het erg bijzonder de maker zelf te kunnen spreken.
Dit uitstapje koste ons de halve dag, dus tijd om de tent af te breken en onze tussentent op te zetten. Het was ff een gedoe maar het stond uiteindelijk toch. Hoewel het tentje op een scheve ondergrond echt voor geen meter staat, maar het was maar voor een nachtje.
De auto meteen zo goed mogelijk ingepakt zodat we morgen niet te veel werk zouden hebben.
Hierna zijn we het dorpje ingelopen voor wat laatste boodschappen. We hadden besloten bij het hotel op het terras wat te eten, dus hebben we daar heerlijk pintjes gedronken en lekker gegeten. Thijs had zalm en ik st Jacobsschelpen. Heerlijk!
Bij de tent bleken er zwermen midges rond te hangen dus hebben we het op een lopen gezet. Als je in beweging blijft hebben ze minder kans..
We zijn dus op tijd naar bed gegaan, maar echt goed slapen was er niet bij. De tussentent flapperde en wapperde in de wind die was opgestoken. Super irritant.
Uiteindelijk wel wat slaap kunnen pakken en gelukkig regende het goed de volgende ochtend. Hebben we de Roerdomp tenminste niet voor niets afgebroken. Met de poncho’s aan de boel afgebroken en in de auto gestopt en om 9 uur waren we op weg.

Nog een keer de mooie route naar Sligachan en dan door naar de brug. Langs Eilean Donan, via Invergary naar Fort William. We zijn de A82 blijven volgen tot we bij North Ballachulish de senic route naar Kinlochleven hebben genomen.
De omgeving is hier heel anders dan op Skye. Veel meer bos en hoge bergen om je heen. Het doet wat aan het fjordenlandschap denken.
Tussen Kinlochleven en Glencoe hebben we een camping aan het Loch gevonden. Een prachtige locatie en we hebben het geluk de tent in de zon op te kunnen zetten.
We zijn nog snel even langs het Glencoe visitorcentre gereden voor een stafkaart en wandelboekje. Meteen even gekeken wat er allemaal te doen is. Leuk dorpje. Toen nog even naar Kinlochleven waar de Co-op open bleek, paar boodschapjes nog gedaan en weer naar de tent.
Hopen dat het morgen weer is om te wandelen, we willen graag het bos in.
 
index volgende dag