Dinsdag 27 juli: Oban
 

Pfff wat een regen hier zeg! Het gaat best hard ’s nachts. We besluiten dus om naar Oban te rijden. Als het vies weer is, is het leuker om een stadje te bekijken dan het bos in te gaan.
De weg naar Oban is mooi en het weer wordt ook steeds beter. Na een klein uurtje zijn we er en het is stralend mooi weer!

We lopen lekker wat rond langs de kade. Oban is erg leuk, gezellig druk, mooie gebouwen, mooie kade. Overal kan je lekkere vis en schaaldieren kopen.
De meeuwen gaan er overigens blijkbaar liever voor de chips dan voor de fish..
Bij The Whisky Shop moet ik toch echt even naar binnen. Ik had beloofd Thijs aan de whisky te krijgen dus neem ik wat miniatuurtjes mee en een halve fles Oban (kon natuurlijk ook niet anders met de Destillery om de hoek).
Ik zie nog schattige mini whiskyglaasjes dus die gaan ook mee. Thijs koopt er nog een cadeautje en ik zie Nessie en kan eindelijk ook een Nessie voor mezelf mee nemen. 8 jaar geleden heb ik die voor mijn moeder gekocht en heb stiekem altijd spijt gehad er niet een voor mezelf mee te nemen.
Op de terugweg lukt het ons de gasfles om te ruilen en stoppen we ook nog bij Castle Stalker view cafe. Van hier uit is de Castle Stalker goed te zien. Uiteraard zijn de Schotten een beetje in de war, want iedere kenner weet natuurlijk dat dit het wereldberoemde Castle of AARRGGH is. Alleen daarom al een absoluut hoogtepunt in de vakantie voor Thijs.
Na een lekkere cappuccino, die we buiten opdrinken omdat Sam niet mee naar binnen mag, gaan we weer op weg.
We doen boodschappen in Kinlochleven en op de camping lijkt het weer ook iets beter te zijn.
Na het eten begint de whisky proeverij!

We beginnen met Oban, waarvan ik al wist dat ik hem erg lekker vind. Thijs verbaast zichzelf een beetje door het ook lekker te vinden. Daarna de Glenfiddich, die werkelijk verbleekt bij de volle smaak van Oban. Toen de Edradour. Ik kende het niet. Thijs vond hem heel lekker, ik gewoon lekker. Voor Thijs een gedeelde plek met Oban. Toen de Talisker. Ik vond hem een paar jaar terug te sterk van smaak maar wilde hem toch nog eens proberen. Nou dat viel niet tegen! Juist de sterke rooksmaak beviel me goed dit keer. Tijs zet hem meteen op nr 1, voor mij een gedeelde plek met Oban op 1. Stemmingafhankelijk.
Na de proeverij zijn we lekker warm in bed gekropen en hebben (vanzelfsprekend) heerlijk geslapen.
 
index volgende dag